Смартфони

У першій бета-версії iOS 17.3 додано нову функцію захисту від крадіжки iPhone

Share

Перша бета-версія iOS 17.3, яку зараз поширюють серед розробників, містить нову функцію “Захист викраденого пристрою”, що покликана забезпечити додатковий рівень безпеки в разі, якщо хтось вкрав ваш iPhone, а також дізнався пін-код до пристрою.

Раніше цього року Джоанна Стерн і Ніколь Нгуєн з The Wall Street Journal розповіли про випадки, коли грабіжники підглядають за код-паролем від iPhone жертви, перш ніж вкрасти пристрій. Часто таке відбувається в громадських місцях, наприклад у барах. Після крадіжки злодій може скинути пароль від Apple ID жертви, відключити “Локатор”, переглянути паролі, що зберігаються у “Зв’язці ключів iCloud” для банківських і поштових акаунтів, і багато іншого. Загалом, ідеться в матеріалі, злодії можуть, по суті, вкрасти все ваше цифрове життя.

У разі ввімкнення нової опції захисту від крадіжки вам знадобиться додаткова автентифікація за допомогою Face ID або Touch ID для виконання низки дій, включно з переглядом паролів і ключів, що зберігаються в iCloud Keychain, подачею заявки на отримання нової Apple Card (у доступних регіонах), вимкненням режиму зникнення, видаленням всього вмісту та налаштувань, використанням способів оплати, збережених у Safari, і так далі. Цей додатковий крок гарантує, що злодій не зможе виконати ці дії за допомогою одного лише код-пароля від iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для особливо важливих дій, включно зі зміною пароля облікового запису Apple ID, пов’язаного з iPhone, нова функція додає затримку безпеки поверх біометричної аутентифікації. У таких ситуаціях користувач повинен буде пройти авторизацію за допомогою Face ID або Touch ID, почекати одну годину і знову пройти аутентифікацію за допомогою біометрії. Однак Apple стверджує, що затримка буде відсутня, якщо iPhone перебуває у звичних місцях, наприклад, удома чи на роботі.

Нову опцію захисту від крадіжки можна знайти в додатку “Параметри” в розділі “Face ID і код-пароль” -> “Захист вкраденого пристрою”.

Користувачам iPhone, які оновилися до бета-версії iOS 17.3, після встановлення буде запропоновано протестувати попередню версію функції, однак, за словами компанії, цей екран не відображатиметься в тих користувачів, які встановлять публічну версію iOS 17.3, яка виходить пізніше.

Apple планує з часом випустити додаткову документацію щодо захисту від крадіжки пристроїв, щоб прояснити принцип роботи функції.

Опція буде доступна на всіх моделях iPhone, сумісних з iOS 17, включно з iPhone XS і новішими моделями. iOS 17.3, найімовірніше, буде випущена в січні або лютому 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Що буде, якщо постійно заряджати телефон до 100 відсотків

    Багато хто ще пам'ятає, як перед продажем телефонів та інших аксесуарів на АКБ продавці обов'язково…

    26.05.2024

    Чи потрібний антивірус для комп’ютера на Windows

    Антивірус більшістю користувачів вважається обов'язковою програмою. Але що буде, якщо від нього відмовитись? І від…

    26.05.2024

    Нічого видаляти не потрібно: як звільнити пам’ять на Android

    Брак пам'яті на пристрої — це часта проблема, з якою зіштовхуються користувачі. Пам'ять стає переповненою…

    26.05.2024

    Експерт розповів про найчастіші шахрайські схеми в Telegram

    Шахраї продовжують використовувати старі хитрощі, щоб обдурити людей. Вони можуть намагатися переконати вас переказати гроші,…

    26.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 можуть вийти в статусі бета-версій

    В останньому випуску розсилки Марка Гурмана для Bloomberg він повідомляє , що довгоочікувані функції штучного інтелекту для…

    26.05.2024

    Оновлення Windows 11 24H2 можливе лише двома способами

    Microsoft почала писати перші частини коду ядра Windows мовою програмування Rust минулого року. З оновленням…

    26.05.2024