У першій бета-версії iOS 17.3 додано нову функцію захисту від крадіжки iPhone

Час читання: 2 хв.

Перша бета-версія iOS 17.3, яку зараз поширюють серед розробників, містить нову функцію “Захист викраденого пристрою”, що покликана забезпечити додатковий рівень безпеки в разі, якщо хтось вкрав ваш iPhone, а також дізнався пін-код до пристрою.

Реклама

Раніше цього року Джоанна Стерн і Ніколь Нгуєн з The Wall Street Journal розповіли про випадки, коли грабіжники підглядають за код-паролем від iPhone жертви, перш ніж вкрасти пристрій. Часто таке відбувається в громадських місцях, наприклад у барах. Після крадіжки злодій може скинути пароль від Apple ID жертви, відключити “Локатор”, переглянути паролі, що зберігаються у “Зв’язці ключів iCloud” для банківських і поштових акаунтів, і багато іншого. Загалом, ідеться в матеріалі, злодії можуть, по суті, вкрасти все ваше цифрове життя.

У разі ввімкнення нової опції захисту від крадіжки вам знадобиться додаткова автентифікація за допомогою Face ID або Touch ID для виконання низки дій, включно з переглядом паролів і ключів, що зберігаються в iCloud Keychain, подачею заявки на отримання нової Apple Card (у доступних регіонах), вимкненням режиму зникнення, видаленням всього вмісту та налаштувань, використанням способів оплати, збережених у Safari, і так далі. Цей додатковий крок гарантує, що злодій не зможе виконати ці дії за допомогою одного лише код-пароля від iPhone.

Зараз читають  Названо функції iOS 18, які вже присутні в Android

Для особливо важливих дій, включно зі зміною пароля облікового запису Apple ID, пов’язаного з iPhone, нова функція додає затримку безпеки поверх біометричної аутентифікації. У таких ситуаціях користувач повинен буде пройти авторизацію за допомогою Face ID або Touch ID, почекати одну годину і знову пройти аутентифікацію за допомогою біометрії. Однак Apple стверджує, що затримка буде відсутня, якщо iPhone перебуває у звичних місцях, наприклад, удома чи на роботі.

Нову опцію захисту від крадіжки можна знайти в додатку “Параметри” в розділі “Face ID і код-пароль” -> “Захист вкраденого пристрою”.

Користувачам iPhone, які оновилися до бета-версії iOS 17.3, після встановлення буде запропоновано протестувати попередню версію функції, однак, за словами компанії, цей екран не відображатиметься в тих користувачів, які встановлять публічну версію iOS 17.3, яка виходить пізніше.

Apple планує з часом випустити додаткову документацію щодо захисту від крадіжки пристроїв, щоб прояснити принцип роботи функції.

Опція буде доступна на всіх моделях iPhone, сумісних з iOS 17, включно з iPhone XS і новішими моделями. iOS 17.3, найімовірніше, буде випущена в січні або лютому 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.