Перші прототипи iPhone 16: Який вигляд матиме наступне покоління iPhone від Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Випустивши iPhone 15, компанія Apple внесла зміни в дизайн: вигнуту рамку та задню панель із матового скла. Інформація, отримана виданням MacRumors, дозволяє припустити, що наступне покоління iPhone 16 розвиватиметься на основі цих оновлень зі змінами розташування кнопок і камери.

Журналісти показали зображення ранніх прототипів нових iPhone 16 та пояснили, як змінювалася інженерна концепція Купертіно.

Найпомітніша і очевидніша зміна — це нове вертикальне розташування основних камер пристрою. На відміну від свого попередника, iPhone 16 матиме вертикально розташовані задні камери, які будуть характерною ознакою нового смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що вертикальне розташування задніх камер не змінювалося на різних стадіях розробки, Apple розглядає два варіанти дизайну модуля камер:

  • Дизайн у стилі iPhone 12, з двома об’єктивами камер, розташованими один над одним
  • Дизайн у стилі iPhone X, з єдиним корпусом у формі таблетки

Найраніші відомі прототипи iPhone 16 містили єдину кнопку регулювання гучності, яка була розроблена в рамках вже скасованого проекту Bongo, який спочатку був призначений для випуску з iPhone 15 Pro.

Уніфікована кнопка повинна була давати користувачам тактильний зворотний зв’язок, але на початку цього року її використання скасували через непереборні технічні проблеми. Після скасування проекту Bongo Apple повернулася до механічних кнопок для iPhone 16.

Apple також експериментує з новою кнопкою на правій стороні iPhone 16. Як повідомлялося раніше, iPhone 16, за припущенням, буде оснащений новою кнопкою кнопки Capture Button, розробленої всередині компанії під кодовим ім’ям Project Nova.

За даними джерел, ця кнопка матиме датчик сили натискання, а також функцію тактильного перемикання, хоча поки невідомо, що це означає. Capture Button буде в тому ж місці, що й виріз mmWave у моделях iPhone, що продаються в США, тому в iPhone 16 антена mmWave буде переміщена на ліву сторону пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.