Названо найшвидші смартфони осені 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники китайського тесту продуктивності AnTuTu опублікували рейтинг найбільш продуктивних Android-смартфонів у світі.

У ньому фігурують найпотужніші апарати станом на листопад 2023 року.

У рейтингу вперше за довгий час змінився лідер: Red Magic 8 Pro+ на основі чипсета Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, який протягом кількох місяців очолював перелік, змістився на третю позицію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше ж місце тепер посідає Xiaomi 14 Pro (на фото вище) на новітній платформі Snapdragon 8 Gen 3. На другій позиції розташувався Nubia Z50S Pro; щоправда, на зображенні від AnTuTu вказано, що він побудований на Snapdragon 8 Gen 3, однак насправді в нього “під капотом” старіший Snapdragon 8 Gen 2.

Загалом рейтинг має такий вигляд:

Переважна більшість найшвидших смартфонів побудована на Snapdragon 8 Gen 2, а також на його розігнаній версії, що фігурує під назвою Snapdragon 8 Gen 2 OC (розгін і вищі частоти, як бачимо, не гарантують можливість опинитися на вершині рейтингу). Виняток – десята позиція: на ній знаходиться Xiaomi 13T Pro з топовою платформою MediaTek Dimensity 9200+.

Додамо, що продуктивність залежить не тільки від чипсета, а й від швидкості роботи пам’яті та накопичувача, оптимізації прошивки та низки інших факторів. Тому смартфони з однаковою апаратною платформою часом показують різні результати при тестуванні в AnTuTu.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.