Які камери найкращі для Android-смартфону: Sony, Samsung або OmniVision

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Можливо, для когось цей факт стане відкриттям, але у переважній більшості виробники смартфонів не розробляють камери своїх пристроїв. Ті самі датчики, завдяки яким ви робите фото та знімаєте відео, випускають інші компанії. Своїх сенсорів немає ні Xiaomi, ні HUAWEI, ні Apple. Але хто тоді їх робить, і чи є відмінності між камерами смартфонів від різних виробників?

Реклама

Хто робить камери для смартфонів

Серед виробників камер для смартфонів можна виділити трьох головних гравців:

  • Sony . Японська компанія, що активно займається розробкою та випуском фототехніки з 1990-х років.
  • Samsung . Південнокорейська фірма, яка випустила свій перший фотоапарат ще 1979 року, яка зараз є головним конкурентом Sony.
  • OmniVision . Американська компанія, яка є донькою китайської корпорації Will Semiconductor, діяльність якої повністю присвячена виробництву камер з початку XXI століття.

Також варто відзначити ще дві менш помітні фірми. По-перше, це китайська GalaxyCore, що випускає дешеві сенсори для недорогих смартфонів та макро-камер. По-друге, південнокорейський новачок Hynix SK, що активно набирає популярності, чиї рішення зазвичай зустрічаються в бюджетних пристроях.

Смартфони з камерою Sony

Безперечним лідером галузі є компанія Sony. Саме вона робить ексклюзивні камери для iPhone , а також для багатьох виробників Android-смартфонів. За час свого розвитку Sony представила кілька інноваційних технологій, серед яких найпопулярнішою є біннінг пікселів. Їй було присвячено окремий матеріал на нашому сайті.

Багато флагманів на Android намагаються отримати камери Sony. Однак лінійка компанії складається не тільки із сенсорів на кшталт дюймового IMX IMX989 або ходового IMX766, а й у тому числі зі скромних матриць на зразок IMX596. Так що назвати всі камери Sony ідеальними не вдасться. Багато залежить від конкретної моделі сенсора.

Які камери випускає Samsung

Samsung – головний конкурент Sony на терені камер для телефонів . Але, якщо японці наголошують на фізичний розмір сенсора, що реально впливає на якість фото, то корейці беруть мегапікселями. Samsung випускає камери на 108 МП і 200 МП, у той час як Sony рідко робить матриці з роздільною здатністю більше 50 МП.

За велику кількість мегапікселів часто ховаються посередні сенсори на зразок Samsung JN1 на 50 МП. Але іноді висока роздільна здатність корелює з значним розміром сенсора , що доводить майже дюймовий Samsung ISOCELL HP1 на 200 МП. І тут мегапікселі не є маркетингом, розрахованим на безглуздих покупців.

Що вміють сенсори OmniVision

Камери OmniVision мають погану славу, через що компанія була змушена змінити неймінг своєї продукції. Так, нові флагмани Xiaomi 14 отримали сенсори Light Hunter , виробництвом яких займається саме OV.

OmniVision переважно випускає камери для недорогих телефонів . За своєю якістю вони не можуть тягатися з рішеннями від Sony та Samsung , але є й добрі винятки. Наприклад, OmniVision OV50H на 50 МП. Ось тільки трапляються такі винятки вкрай рідко.

Яка камера для смартфона краща

Камери Sony та Samsung є кращим варіантом. Але покладатися виключно на бренд безглуздо. Набагато важливіші технічні характеристики сенсора, процесор, а також софт виробника смартфона. Тому не варто думати, що умовний Blackview або UMIDIGI з камерою Sony перевершить у плані фото і відео флагман Xiaomi з OmniVision.

Якщо ви хочете дізнатися більше, прочитайте наш текст, де ми розповідали, як вибрати смартфон із гарною камерою. У ньому докладно описані найважливіші характеристики та проілюстровані способи пошуку інформації про них.

Як дізнатися виробника камери телефону

На жаль, виробники смартфонів вказують модель сенсора камери лише у тому випадку, якщо їм це вигідно з погляду маркетингу. Як уже було сказано раніше, матрицями OmniVision ніхто хвалитися не хоче, а ось наявність апаратного компонента від Sony часто стає чи не головною фішкою, що продає. Розкрити всі секрети допоможе програма Device Info HW . Встановіть його на смартфон і відкрийте вкладку «Камера», де знаходиться вся інформація, що вас цікавить.

Якщо смартфона немає на руках, і ви хочете дізнатися виробника камери перед покупкою пристрою, скористайтесь сайтом nanoreview.net . У пошуку введіть назву моделі, а потім вивчіть характеристики, де в обов’язковому порядку вказується сенсор камери .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: