Нова оперативна пам’ять Samsung LLW DRAM дебютує у серії Galaxy S24

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung Semiconductor сьогодні представила «особливий тип DRAM», який, за твердженням компанії, ідеально підходить для мобільного штучного інтелекту (ШІ) та ігрових програм. Він називається LLW DRAM, що означає Low Latency Wide IO (Широкополосне введення-виведення з низькою затримкою).

Спочатку Samsung оголосила про розробку LLW DRAM ще в січні цього року на Tech Day . Компанія також коротко розповіла про LLW у жовтні на Memory Tech Day , де представила рішення HBM3E Shinebolt та LPDDR5X CAMM2.

Сьогодні Samsung через відео нагадала всім про свій чіп LLW. Компанія опублікувала в твіттері 44-секундний тизер , що демонструє LLW DRAM.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Судячи з цього відео, чіп LLW розташовується поруч із процесором на чіпі, що має сенс з огляду на заявлену «низьку затримку».

Але що цікаво, відео передбачає, що чіпи LLW працюватимуть разом із процесором, але не повністю замінюватимуть традиційну ОЗП.

Коли саме LLW DRAM використовуватиметься чіпсетами Samsung, неясно, але не виключено, що серія Galaxy S24 стане першим смартфоном, який використовує цю технологію.

Samsung вже готує нові функції штучного інтелекту для наступного флагмана, включаючи AI Live Translate Call , який, як підтвердила компанія, з’явиться на початку наступного року.

Передбачається, що Samsung представить S24 як “телефон зі штучним інтелектом”. Враховуючи всі обставини, можливо, Galaxy S24 також буде використовуватися як стартовий майданчик для LLW DRAM.

Деякі чутки стверджували, що Samsung також проапгрейліт і оперативну пам’ять на своїх флагманах пристроях, але новий слух спростовує ці твердження.

За словами Ice Universe, базовий Galaxy S24 буде оснащений лише 8 ГБ оперативної пам’яті, без можливості апгрейду пам’яті дорожчими варіантами.

Однак у Galaxy S24+ буде варіант з 12 ГБ ОЗП, але його версія початкового рівня, як і раніше, буде використовувати 8 ГБ ОЗП. Ходять чутки, що Galaxy S24 Ultra, як і раніше, буде оснащений 8 ГБ ОЗП в моделі початкового рівня та 12 ГБ ОЗП в режимі з вищими характеристиками, що чесно кажучи виглядає навіть якось ганебно в 2024 році. Того дивишся і Айфони обженуть Samsung за кількістю ОЗП на флагманах.

Якщо ця інформація вірна, то для Samsung це виглядає не дуже добре, принаймні на папері. Споживачам не сподобається, що Samsung стискається в характеристиках і не пропонує більше оперативної пам’яті у своїй флагманській лінійці смартфонів чотири роки поспіль. І це відбувається в той час, коли очікується, що ці пристрої будуть пропонувати вбудований штучний інтелект, який потребує більше пам’яті. І особливо погано виглядає ця ситуація в порівнянні з усіма іншими смартфонами, що конкурують, від конкуруючих брендів Android, які пропонують 16 ГБ ОЗП або навіть до 24 ГБ на деяких моделях.

Але подивимося, можливо, той чіп LLW, про який ми писали спочатку, компенсує різницю і дасть цей буст, необхідний для спритних операцій ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.