Смартфони

Які смартфони можна купити замість iPhone 15 Pro

Share

Багато емоцій пройшло з анонсу iPhone 15 Pro. Хтось захоплюється яблучною новинкою, а хтось лає за відсутність нового. Безглуздо було б заперечувати, що Android-флагмани кращі або як мінімум не гірші за творіння з Купертіно. Які ж смартфони можна купити замість iPhone 15 Pro читайте в даному матеріалі.

Xiaomi 13 Ultra – смартфон із претензією на звання камерофона

Xiaomi 13 Ultra виходив із претензією на найкращий камерофон на Android. І через майже півроку китайський флагман однозначно показав себе з хорошого боку. Як претендент на заміну iPhone 15 Pro смартфон від Xiaomi тягне з лишком. І навіть складно причепитися і знайти мінуси смартфона, адже він добрий майже у всьому.

Головна гордість Xiaomi 13 Ultra – його камери. Не дарма їх особливо виділили у корпусі та зробили, за фактом, головною фішкою. У смартфоні неймовірний набір камер: основна на 50 МП зі змінною діафрагмою з OIS, два телевізори на 50 МП (3,2х та 5х) та ширококутна на 50 МП з кутом огляду 122 градуси. Як допоміжний працює сенсор глибини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 13 Ultra знімає добре за будь-яких умов освітлення. У співпраці з Leica вдалося досягти розкішних результатів. Для дуже божевільних китайці зробили обважування для камери, за допомогою яких можна навішувати фільтри. По решті заліза смартфон також гарний. Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, LTPO-дисплей на 120 Гц, а також швидке заряджання на 90 Вт з акумулятором на 5000 мАг.

Ціна Xiaomi 13 Ultra 512 ГБ – біля 40 000 грн

За що лають : форма корпусу незвичайна, але не для всіх; габарити так само не для кожної руки; посередня фронтальна камера.

OPPO Find X6 Pro – найпотужніше залізо

Ще одна заміна Айфон – OPPO Find X6 Pro. Головний та ключовий мінус смартфона – відсутність глобальної версії. При цьому китайці не стали обмежувати LTE-частоти. Та й все інше у смартфоні відмінне.

Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, LTPO-дисплей на 120 Гц, швидке заряджання на 100 Вт з акумулятором на 5000 мАг. У цьому плані Find X6 Pro повторює Xiaomi 13 Ultra, чи навпаки, як зручніше. Камери в смартфон також гарні. Набір із трьох об’єктивів по 50 МП: основна з OIS, перископ-лінза з 2,8-кратним зумом, а також ширококутний із кутом огляду 110 градусів.

Нюанс лише в програмній частині, яка тут суто китайська з усіма витікаючими. Прошивка не така вилізана, як глобальна. Підтримки Android Auto також немає.

Ціна OPPO Find X6 Pro – біля 50 000 грн

За що лають : немає гарантії за межами Китаю, оптичний зум гірший від конкурентів.

Huawei P60 Pro – камерофон без Гугла

Huawei після санкцій виготовляє не цілком однозначні смартфони. Хтось їх лає за повне відставання від ринку, хтось вважає кращими девайсами на Android. Істина як завжди посередині, і це дозволяє моделі P60 Pro бути непоганим конкурентом Айфон. Хоч і за деякими параметрами китайський смартфон трохи відстає. Особливо коли справа стосується ПЗ.

Сервісів Google у Huawei P60 Pro немає. Є способи їх додати майже нативно. На крайній випадок існує купа альтернативних програм типу GBox, які емулюють Google-додатки. Працює загалом непогано, але отримати повну роботу Гугла таким чином не вдасться.

За «залізною» складовою смартфон навпаки — дуже непоганий. Особливо коли справа стосується камери. Huawei P60 Pro безумовно входить у топи камерофонів. Широкі можливості процесора, непогана автономність та швидка зарядка на 88 Вт стануть у нагоді кожному. Хіба що чіпсет обмежений у плані роботи 5G, але це навряд чи буде актуальним найближчим часом.

Ціна Huawei P60 Pro – біля 35 000 грн

За що лають : відсутність Google-сервісів з коробки, тротлінг під навантаженням

Google Pixel 8 Pro – нейромережі в поєднанні з потужною камерою

Лінійка Google Pixel вже кілька років є однією з найкращих в Android-світі. Піксель може бути не найкращим у всьому, але за сукупністю характеристик смартфони цієї серії дуже гарні. Нещодавно анонсований Google Pixel 8 Pro став логічним продовжувачем закладеної раніше ідеології – наголос на камерах та софті. І у новинки це вийшло.

Google добре прокачала як технічні, так і програмні можливості камер. Доступно три камери: основна на 50 МП, телевізор і ширококутна на 48 МП. Багато софтових плюшок будуть доступні пізніше, але на папері виглядають шикарно. Наприклад, HDR у відео. По залізниці все гаразд. Процесор оновили – тепер це третє покоління фірмового Tensor. Не найпотужніший камінь, але зовсім у калюжу не сідає.

Ціна Google Pixel 8 Pro – біля 45 000 грн

За що лають : повільна зарядка, процесор слабший за конкурентів, середня автономність.

Samsung Galaxy S23 Ultra – міцний корейський флагман

Куди ж у цьому топі без корейського гіганта та його вічного звання «конкурент Айфона». Хоча Samsung і не завжди виходить відпрацьовувати це кліше, модель Galaxy S23 Ultra з легкістю тягне на альтернативу iPhone 15 Pro. Взяти хоч би фірмове перо S Pen. Так, він не всім потрібний, але кому потрібен такий аксесуар, задоволені на всі сто. Конкуренти й так близько не дають. Робити нотатки та швидкі замальовки S23 Ultra здатний краще за інших.

Крім пера в смартфоні вистачає переваг. Взяти ті ж камери, за набором параметрів вони на солідному рівні. Samsung Galaxy S23 Ultra отримав основну камеру на 200 МП, два телевізори на 10 МП кожен (3- та 10-кратне наближення), а також ширококутний модуль на 12 МП з кутом огляду 120 градусів. Процесором є потужний чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Дивна приписка в кінці означає розігнане головне ядро.

Ціна Samsung Galaxy S23 Ultra – біля 50 000 грн

За що лають : роботу оболонки One UI щодо конкурентів низька швидкість зарядки, габарити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Sony 15 травня проведе велику презентацію: що побачимо

    Компанія Sony намітила на 15 травня презентацію новинок. Нам покажуть 2 смартфони. За інформацією з…

    09.05.2024

    Вразливість Telegram дозволяє відстежувати розташування користувачів

    У мережі з'явилася інформація про те, як можна визначити місцезнаходження користувачів Telegram у режимі реального…

    09.05.2024

    Samsung знову починає випускати оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22

    Samsung випустила оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22 на початку цього місяця, але…

    09.05.2024

    Аналітики: покупці не заощаджують на нових iPhone

    Аналітична агенція Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) досліджувала переваги покупців iPhone і з'ясувала, що Apple…

    09.05.2024

    Новий iPad Pro з чіпом M4 виявився потужнішим навіть за MacBook Pro

    За тиждень до офіційної презентації нового iPad Pro з чіпом M4 в мережі з'явилися перші…

    09.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон до 100% і розряджати до 0% – просте пояснення

    Користувачі, які часто розряджають свої мобільні телефони до 0 відсотків, роблять серйозну помилку. Ситуація ще…

    09.05.2024