Які смартфони можна купити замість iPhone 15 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато емоцій пройшло з анонсу iPhone 15 Pro. Хтось захоплюється яблучною новинкою, а хтось лає за відсутність нового. Безглуздо було б заперечувати, що Android-флагмани кращі або як мінімум не гірші за творіння з Купертіно. Які ж смартфони можна купити замість iPhone 15 Pro читайте в даному матеріалі.

Xiaomi 13 Ultra – смартфон із претензією на звання камерофона

Xiaomi 13 Ultra виходив із претензією на найкращий камерофон на Android. І через майже півроку китайський флагман однозначно показав себе з хорошого боку. Як претендент на заміну iPhone 15 Pro смартфон від Xiaomi тягне з лишком. І навіть складно причепитися і знайти мінуси смартфона, адже він добрий майже у всьому.

Головна гордість Xiaomi 13 Ultra – його камери. Не дарма їх особливо виділили у корпусі та зробили, за фактом, головною фішкою. У смартфоні неймовірний набір камер: основна на 50 МП зі змінною діафрагмою з OIS, два телевізори на 50 МП (3,2х та 5х) та ширококутна на 50 МП з кутом огляду 122 градуси. Як допоміжний працює сенсор глибини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 13 Ultra знімає добре за будь-яких умов освітлення. У співпраці з Leica вдалося досягти розкішних результатів. Для дуже божевільних китайці зробили обважування для камери, за допомогою яких можна навішувати фільтри. По решті заліза смартфон також гарний. Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, LTPO-дисплей на 120 Гц, а також швидке заряджання на 90 Вт з акумулятором на 5000 мАг.

Ціна Xiaomi 13 Ultra 512 ГБ – біля 40 000 грн

За що лають : форма корпусу незвичайна, але не для всіх; габарити так само не для кожної руки; посередня фронтальна камера.

OPPO Find X6 Pro – найпотужніше залізо

Ще одна заміна Айфон – OPPO Find X6 Pro. Головний та ключовий мінус смартфона – відсутність глобальної версії. При цьому китайці не стали обмежувати LTE-частоти. Та й все інше у смартфоні відмінне.

Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, LTPO-дисплей на 120 Гц, швидке заряджання на 100 Вт з акумулятором на 5000 мАг. У цьому плані Find X6 Pro повторює Xiaomi 13 Ultra, чи навпаки, як зручніше. Камери в смартфон також гарні. Набір із трьох об’єктивів по 50 МП: основна з OIS, перископ-лінза з 2,8-кратним зумом, а також ширококутний із кутом огляду 110 градусів.

Нюанс лише в програмній частині, яка тут суто китайська з усіма витікаючими. Прошивка не така вилізана, як глобальна. Підтримки Android Auto також немає.

Ціна OPPO Find X6 Pro – біля 50 000 грн

За що лають : немає гарантії за межами Китаю, оптичний зум гірший від конкурентів.

Huawei P60 Pro – камерофон без Гугла

Huawei після санкцій виготовляє не цілком однозначні смартфони. Хтось їх лає за повне відставання від ринку, хтось вважає кращими девайсами на Android. Істина як завжди посередині, і це дозволяє моделі P60 Pro бути непоганим конкурентом Айфон. Хоч і за деякими параметрами китайський смартфон трохи відстає. Особливо коли справа стосується ПЗ.

Сервісів Google у Huawei P60 Pro немає. Є способи їх додати майже нативно. На крайній випадок існує купа альтернативних програм типу GBox, які емулюють Google-додатки. Працює загалом непогано, але отримати повну роботу Гугла таким чином не вдасться.

За «залізною» складовою смартфон навпаки — дуже непоганий. Особливо коли справа стосується камери. Huawei P60 Pro безумовно входить у топи камерофонів. Широкі можливості процесора, непогана автономність та швидка зарядка на 88 Вт стануть у нагоді кожному. Хіба що чіпсет обмежений у плані роботи 5G, але це навряд чи буде актуальним найближчим часом.

Ціна Huawei P60 Pro – біля 35 000 грн

За що лають : відсутність Google-сервісів з коробки, тротлінг під навантаженням

Google Pixel 8 Pro – нейромережі в поєднанні з потужною камерою

Лінійка Google Pixel вже кілька років є однією з найкращих в Android-світі. Піксель може бути не найкращим у всьому, але за сукупністю характеристик смартфони цієї серії дуже гарні. Нещодавно анонсований Google Pixel 8 Pro став логічним продовжувачем закладеної раніше ідеології – наголос на камерах та софті. І у новинки це вийшло.

Google добре прокачала як технічні, так і програмні можливості камер. Доступно три камери: основна на 50 МП, телевізор і ширококутна на 48 МП. Багато софтових плюшок будуть доступні пізніше, але на папері виглядають шикарно. Наприклад, HDR у відео. По залізниці все гаразд. Процесор оновили – тепер це третє покоління фірмового Tensor. Не найпотужніший камінь, але зовсім у калюжу не сідає.

Ціна Google Pixel 8 Pro – біля 45 000 грн

За що лають : повільна зарядка, процесор слабший за конкурентів, середня автономність.

Samsung Galaxy S23 Ultra – міцний корейський флагман

Куди ж у цьому топі без корейського гіганта та його вічного звання «конкурент Айфона». Хоча Samsung і не завжди виходить відпрацьовувати це кліше, модель Galaxy S23 Ultra з легкістю тягне на альтернативу iPhone 15 Pro. Взяти хоч би фірмове перо S Pen. Так, він не всім потрібний, але кому потрібен такий аксесуар, задоволені на всі сто. Конкуренти й так близько не дають. Робити нотатки та швидкі замальовки S23 Ultra здатний краще за інших.

Крім пера в смартфоні вистачає переваг. Взяти ті ж камери, за набором параметрів вони на солідному рівні. Samsung Galaxy S23 Ultra отримав основну камеру на 200 МП, два телевізори на 10 МП кожен (3- та 10-кратне наближення), а також ширококутний модуль на 12 МП з кутом огляду 120 градусів. Процесором є потужний чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Дивна приписка в кінці означає розігнане головне ядро.

Ціна Samsung Galaxy S23 Ultra – біля 50 000 грн

За що лають : роботу оболонки One UI щодо конкурентів низька швидкість зарядки, габарити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.