Коронна функція iOS 17 опинилася в центрі скандалу з поліцією

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У вересні 2023 року компанія Apple випустила свою нову iOS 17. Ця ОС виявилася багата на нововведення. Серед іншого, в ній з’явилася функція NameDrop.

Це опція, яка дає змогу обмінюватися даними з іншими iPhone за допомогою торкання. Два смартфони підносять впритул один до одного і вони “розуміють”, куди передавати фотографію, відео або картку контакту. Схоже, що деякі чиновники і співробітники поліції не до кінця розібралися, як це працює.

Згідно з джерелом, поліція кількох штатів Америки почала поширювати попередження про NameDrop та iOS 17. Серед іншого, вони повідомляють, що опція дає змогу зловмисникам безконтрольно передавати дані, просто перебуваючи поруч із жертвою, і настійно рекомендують усім вимкнути її. Однак насправді це не так.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше, смартфонам недостатньо просто бути неподалік один від одного – вони повинні практично торкатися. Крім того, для успішної передачі даних обидва девайси потрібно розблокувати, при цьому власник-одержувач повинен підтвердити сполучення натисканням на кнопку.

Після того, як користувачі почали критикувати в соцмережах ці сповіщення, вказуючи на помилки, шерифам довелося публічно виправдовуватися за свою некомпетентність. Деякі відділення відредагували свої пости, доповнивши, що під час передачі даних відображається вікно з підтвердженням.

Варто зазначити, що NameDrop справді має хибні спрацьовування, коли два iPhone перебувають поруч, наприклад, коли власники сидять поруч за столом, на дивані або в глядацькій залі. Однак це радше дратівлива особливість, і жодної небезпеки вона не становить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.