Смартфони

ТОП найкращих смартфонів із 16 Гб оперативної пам’яті

Share
Час читання: 6 хв.

Для одних пріоритетом у смартфоні є якісний дисплей, для інших – висококласні камери. Дехто цінує довгий час автономної роботи або високу продуктивність. Однак якщо вам важлива оптимальна багатозадачність, ви, ймовірно, шукаєте смартфон з найбільшим обсягом оперативної пам’яті. Ми підготували рейтинг найкращих смартфонів із 16 Гб оперативної пам’яті. Давайте розберемося, яка роль у оперативної пам’яті, і розглянемо девайси, які ви точно оціните по достоїнству.

Перш ніж ухвалювати рішення про купівлю смартфона з 16 ГБ оперативної пам’яті, варто задуматися, чи справді вам потрібен такий обсяг. Багато хто вважає, що 16 ГБ на смартфоні – це надмірність.

Для більшості користувачів на даний момент найкращим вибором є діапазон від 8 до 12 ГБ оперативної пам’яті. Однак додатки та ігри постійно розвиваються і вимагають більше ресурсів. Так що в перспективі 16 ГБ можуть виявитися цілком доречними, особливо для активних геймерів.

Також варто врахувати, що смартфон з 16 ГБ оперативної пам’яті, найімовірніше, буде належати до преміум-сегменту, і матиме інші високоякісні характеристики. Тому, перш ніж ухвалювати рішення на основі лише одного параметра, слід розглянути загальну картину та всі переваги пристрою. Ми тут, щоб допомогти вам зробити правильний вибір.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Якщо ви шукаєте видатний смартфон з 16 ГБ оперативної пам’яті, то Samsung Galaxy S21 Ultra без сумніву заслуговує вашої уваги. Хоч модель і не свіжа, зате вона пропонує всі необхідні характеристики, забезпечуючи відмінну продуктивність. Дизайн Galaxy S21 Ultra, специфікації та можливості, як і раніше, на високому рівні. При цьому зараз його можна придбати за більш привабливою ціною.

Для отримання 16 ГБ оперативної пам’яті потрібно вибрати топову модифікацію смартфона, яка також надає вам 512 ГБ внутрішньої пам’яті. До основних характеристик пристрою можна віднести 6,8-дюймовий Dynamic AMOLED дисплей з частотою оновлення 120 Гц, потужний, хоч і не найновіший процесор, видатну камеру і акумулятор на 5000 мАг.

Не варто забувати, що цей смартфон є частиною преміальної лінійки Samsung і вирізняється прекрасною якістю збірки і стильним дизайном. Варто згадати, що після S21 Ultra були випущені лінійки Galaxy S22 і Galaxy S23, проте їхній максимальний обсяг оперативної пам’яті становить 12 ГБ. Це робить S21 Ultra актуальним вибором, але нові моделі також заслуговують на увагу, якщо ви готові поступитися обсягом ОЗП.

ASUS ZenFone 10

ASUS Zenfone 10 завоював серця любителів компактних смартфонів. Але не варто судити про цей пристрій лише за його розмірами: це справді високопродуктивний апарат і один із лідерів із 16 ГБ оперативної пам’яті. Серцем телефону є процесор Snapdragon 8 Gen 2, що робить його надзвичайно потужним.

Базові моделі смартфона пропонують 8 ГБ ОЗП, тож якщо ви хочете версію з 16 ГБ, вам буде потрібно вибрати топову конфігурацію. Такі моделі доступні з внутрішнім сховищем 256 ГБ або 512 ГБ.

Загалом, пристрій прекрасний. Його дизайн і конструкція вельми привабливі. У нього також є низка корисних функцій, як-от інтуїтивно зрозумілі жести та підтримка бездротової зарядки. Однак, як і в будь-якого продукту, у нього є недоліки. Так, під час інтенсивної роботи смартфон може стати теплим, йому не вистачає телеоб’єктива, а також оновлення приходять не так швидко, як хотілося б. Планується два головних оновлення Android і чотири роки оновлень безпеки.

ASUS ROG Phone 7 і 7 Ultimate

ASUS є лідером у сегменті ігрових смартфонів, і 16 ГБ оперативної пам’яті – норма для бренду. Безумовно, варто звернути увагу на ASUS ROG Phone 7 і 7 Ultimate, які оснащені процесором Snapdragon 8 Gen 2, вражають своєю потужною батареєю на 6000 мАг, зарядкою потужністю 65 Вт, потрійною камерою і великим AMOLED-екраном з частотою оновлення 165 Гц.

Дизайн цих моделей відображає їхнє ігрове призначення, характерне для пристроїв ASUS. Крім того, вони обладнані додатковими ігровими особливостями, як-от плечові кнопки, застосунок ASUS Armory Crate, а версія Ultimate доповнена спеціальним заднім екраном, щоб показувати улюблені ігрові зображення. Для тих, хто шукає додаткове охолодження, доступний зовнішній вентилятор, а версія Ultimate обладнана інтегрованим активним вентилятором.

Без сумніву, це чудові смартфони з 16 ГБ ОЗП. Якщо ви хочете трохи заощадити, доступна версія ROG Phone 7 з 12 ГБ ОЗП. Але незважаючи на їхні приголомшливі можливості, це досить дорогі пристрої. Наше єдине зауваження стосується не дуже високої якості камер і відносно низького захисту за стандартом IP54.

HONOR 90 і 90 Pro

HONOR 90 і HONOR 90 Pro доступні як з 16 ГБ оперативної пам’яті, так і з версіями 8 ГБ і 12 ГБ.

Незважаючи на те, що смартфони досить бюджетні, їхні характеристики вражають. Наприклад, у HONOR 90 відмінно себе показує Snapdragon 7 Gen 1. Система камер оснащена 200-мегапіксельним основним датчиком, який забезпечує високу якість знімків. Екран AMOLED вражає своєю яскравістю і плавністю завдяки частоті оновлення 120 Гц.

Що стосується часу автономної роботи, смартфон може пропрацювати близько 36 годин без підзарядки. Повністю пристрій заряджається менш ніж за годину завдяки швидкій зарядці потужністю 66 Вт. Однак слід зазначити, що смартфон не підтримує бездротову зарядку, не має захисту від води та пилу за стандартом IP і оснащений лише одним монофонічним динаміком.

Якщо ви віддаєте перевагу версії Pro, то вона має розширену систему камер, стереодинаміки та швидшу дротову зарядку потужністю 90 Вт.

Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 13 Ultra виділяється не тільки своєю багатофункціональністю, але і володіє видатними характеристиками у всіх інших аспектах. Компанія Xiaomi дійсно проявила максимум зусиль у розробці цього продукту.

Продуктивність Xiaomi 13 Ultra безумовно вражає завдяки процесору Snapdragon 8 Gen 2 і значному обсягу оперативної пам’яті всередині пристрою. Екран теж не залишить вас байдужими: це 6,73-дюймова панель LTPO AMOLED з частотою оновлення 120 Гц і роздільною здатністю QHD+. Дизайн смартфона просто чудовий. Не можна не згадати про систему камер, яка включає в себе чотири 50-мегапіксельні камери.

Цей смартфон хоч і класний, але коштує недешево. Початкова рекомендована ціна становить 1499 євро, і це навіть не для версії з 16 ГБ оперативної пам’яті.

OnePlus 11

OnePlus 11 створений для тих, хто бажає насолодитися преміум-можливостями, не переплачуючи за смартфон. Цей апарат є одним із найкращих смартфонів, оснащених 16 ГБ оперативної пам’яті та процесором Snapdragon 8 Gen 2, і ви можете бути впевнені в його продуктивності.

Інші характеристики включають в себе 6,7-дюймовий дисплей з роздільною здатністю QHD+ і частотою оновлення 120 Гц. Це дійсно вражає! А ємність батареї становить 5000 мАг, що обіцяє тривалий час автономної роботи.

Однак є й недоліки. Пристрій має лише захист за стандартом IP64, не підтримує бездротову зарядку, та й якість камер залишає бажати кращого. Також варто зазначити, що доступні версії цього смартфона з 12 ГБ оперативної пам’яті.

 

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024