Названо смартфони, які підтримуватимуть супутниковий зв’язок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія China Telecom оголосила, що співпрацює з провідними виробниками смартфонів для запуску супутникового зв’язку на мобільних телефонах. Серед партнерів China Telecom: Huawei, Honor, Xiaomi, OPPO, Vivo, ZTE і Meizu.

Згідно з заявою China Telecom, дві компанії спільно просуватимуть новий “флагманський стандарт” для споживчого супутникового зв’язку. Ідея полягає у створенні смартфонів, які підключаються безпосередньо до супутників за відсутності наземного зв’язку; очікується, що до кінця 2024 року будуть доступні щонайменше п’ять моделей від різних виробників.

China Telecom планує пріоритетно закуповувати флагманські моделі з супутниковим зв’язком і активно просувати їхні продажі. Телекомунікаційний гігант вважає, що ці телефони будуть легко інтегровані в канали продажів China Telecom, які сягнуть понад 5 мільйонів одиниць.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Лі Куна, генерального директора Honor Terminal Limited, супутниковий зв’язок стане невід’ємною частиною флагманських моделей смартфонів. Незважаючи на такі проблеми, як розмір супутникових антен, підвищене енергоспоживання і тепловиділення, Honor досягла стабільного прогресу в технології супутникового зв’язку. Компанія працює над зменшенням розміру антени, збільшенням дальності передачі та покращенням якості зв’язку.

У відповідь OPPO оголосила, що її флагманські продукти Find наступного покоління, включаючи майбутню серію OPPO Find X7, незабаром будуть підтримувати технологію супутникового зв’язку. Цей крок ще раз підтверджує прагнення індустрії розширювати функціональність своїх новітніх смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.