Чіп Snapdragon у Samsung Galaxy S24 буде набагато швидше стандартного Snapdragon 8 Gen 3

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька тижнів тому компанія Qualcomm представила свій найновіший флагманський чіпсет для смартфонів – Snapdragon 8 Gen 3. Він використовуватиметься у більшості флагманських Android-смартфонів, випуск яких запланований наступного року. Samsung також використовуватиме чіп Snapdragon у серії Galaxy S24. Однак той, який буде використовувати Samsung, є трохи швидшою версією, ніж стандартний Snapdragon 8 Gen 3.

Чіп Snapdragon 8 Gen 3, який, як очікується, використовуватиметься в серії Galaxy S24, швидше за все, називатиметься Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy. Він був виявлений у базі даних Geekbench , де розкривається докладніша інформація про те, чим він відрізняється від стандартних чіпів Snapdragon 8 Gen 3, які будуть використовувати інші бренди.

Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy має одне ядро ​​Cortex-X4 з тактовою частотою 3,4 ГГц, три ядра Cortex-A720 з тактовою частотою 3,15 ГГц, два ядра Cortex-A720 з тактовою частотою 2,96 ГГц і два ядра Cortex A520 із тактовою частотою. 2,27 ГГц. Ще в одному слуху також повідомлялося , що його графічний процесор Adreno 750 працює на частоті 1000 МГц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У порівнянні зі стандартним чіпом Snapdragon 8 Gen 3, ексклюзивний процесор Samsung Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy має на 100 МГц більш високу тактову частоту для ядра процесора Cortex-X4 і на 100 МГц більш високу тактову частоту для графічного процесора Adreno 750. частоти призведуть до трохи вищої продуктивності процесора та графіки при пакетних навантаженнях. Однак багато залежатиме від того, наскільки добре буде охолоджуватися Galaxy S24. Якщо Samsung використовує велику систему відведення тепла з випарною камерою, як це було у Galaxy S23 FE , Galaxy S24 зможе працювати дуже добре навіть при тривалих навантаженнях.

При цьому Samsung, швидше за все, буде використовувати процесор Exynos 2400 у Galaxy S24 та Galaxy S24+ у більшості країн. Exynos 2400 вже анонсований, і в ньому використовується новий 4-нм техпроцес Samsung Foundry, який вважається більш стабільним. Exynos 2400 оснащений найновішими процесорними ядрами ARM. Він також оснащений графічним процесором Xclipse 940, що базується на новітній архітектурі AMD: RDNA2. Samsung стверджує, що він має дуже хорошу продуктивність графічного процесора, але ми не очікуємо, що він перевершить вражаючу продуктивність графічного процесора Snapdragon 8 Gen 3 . та Galaxy S24+ та до 16 ГБ для Galaxy S24 Ultra.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.