Смартфони

Нові дані про чіпсет для Samsung Galaxy S24 Ultra

Share
Час читання: 2 хв.

Наприкінці минулого місяця компанія Qualcomm представила Snapdragon 8 Gen 3 — новий флагманський процесор додатків (AP), яким у найближчий рік оснащуватиметься багато топових моделей Android. Як і минулого року, очікується, що Qualcomm випустить спеціальну версію чіпа для телефонів Galaxy від Samsung. Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy оснащений швидшим процесорним ядром Prime з тактовою частотою 3,36 ГГц у порівнянні з 3,19 ГГц для версії без Galaxy.

Хоча Qualcomm ще не представила Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy, джерело Йогеш Брар (через AndroidAuthority) розкрило специфікації AP разом зі специфікаціями Snapdragon 8 Gen 3, щоб ми могли зрозуміти, у чому різниця між двома чіпсетами. За словами Брара, Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy (SM8650-AC) матиме восьмиядерну конфігурацію, що складається з одного ядра CPU Prime Cortex-X4, що працює на частоті 3,4 ГГц, п’яти ядер CPU Performance Cortex-A720 з тактовою частотою 3, 15 ГГц/2,96 ГГц та двох ядер CPU Efficiency Cortex-A520, що працюють на частоті 2,27 ГГц.

Версія Snapdragon 8 Gen 3 (SM8650-AB), не призначена для Galaxy, оснащена одним процесорним ядром Prime Cortex-X4 з тактовою частотою 3,3 ГГц (порівняно з 3,4 ГГц у чіпа для Galaxy), п’ятьма процесорними ядрами Performance Cortex-A720 з тактовою частотою 3. 2 ГГц/3 ГГц (порівняно з 3,15 ГГц/2,96 ГГц у варіанта «для Galaxy»), і два процесорні ядра Efficiency Cortex-A520 з тактовою частотою 2,3 ГГц (В порівнянні з 2,27 Ггц у чіпсету «для Galaxy»). За словами джерела, Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy буде оснащений розігнаним графічним процесором «для покращення штучного інтелекту».

Таким чином, якщо інформація Брара відповідає дійсності, Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy матиме розігнане ядро ​​Prime та розігнані ядра Performance та Efficiency. Незрозуміло, навіщо Qualcomm це робити з огляду на те, що минулого року єдиною відмінністю між чіпсетом не для Galaxy і чіпсетом «для Galaxy» було розігнане ядро ​​Prime.

Питання тепер у тому, як Samsung включить у Galaxy S24 свій десятиядерний Exynos 2400. Не те щоб бенчмарки були істиною в останній інстанції, але тести Geekbench показують, що не-Galaxy Snapdragon 8 Gen 3 SoC перевершує Exynos 2400, але різниці чим можна було б припустити.

За останніми логічними чутками, Samsung оснастить Galaxy S24 і Galaxy S24+ процесором Exynos 2400 скрізь, крім США та Китаю. На цих ринках телефони оснащуватиметься Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy. А Galaxy S24 Ultra оснащуватиметься Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy скрізь.

Samsung може розраховувати на швидку презентацію пристроїв на січневому заході Unpacked, щоб якомога раніше почати боротьбу з лінійкою iPhone 15, що активно розвивається.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Microsoft випустила для ознайомлення безкоштовні версії Windows 11

    Компанія Microsoft представила безкоштовні ознайомчі версії Windows 11 перед виходом великого оновлення 24H2. Як правило,…

    30.09.2024

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024

    Експерти розібрали Samsung Galaxy S24 FE і оцінили його ремонтопридатність

    YouTube-канал PBKreviews провів повне розбирання нового смартфона Galaxy S24 FE, щоб оцінити його ремонтопридатність. Що…

    30.09.2024

    Sony прискорить розробки ігор для PlayStation за допомогою штучного інтелекту

    Компанія Sony прагне зробити процес створення ігор для PlayStation більш ефективним та якісним, використовуючи передові…

    30.09.2024

    Яким має бути сучасний ноутбук для роботи

    Технології не стоять на місці - це стосується абсолютно всього. Поговоримо про ноутбуки. Уявімо ситуацію,…

    30.09.2024

    Нове дослідження: Використання фітнес-браслетів шкодить психіці

    Вчені з Льєжського університету в Бельгії провели дослідження, яке показало, що надмірне використання фітнес-браслетів та…

    30.09.2024