Нові дані про чіпсет для Samsung Galaxy S24 Ultra

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Наприкінці минулого місяця компанія Qualcomm представила Snapdragon 8 Gen 3 — новий флагманський процесор додатків (AP), яким у найближчий рік оснащуватиметься багато топових моделей Android. Як і минулого року, очікується, що Qualcomm випустить спеціальну версію чіпа для телефонів Galaxy від Samsung. Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy оснащений швидшим процесорним ядром Prime з тактовою частотою 3,36 ГГц у порівнянні з 3,19 ГГц для версії без Galaxy.

Реклама

Хоча Qualcomm ще не представила Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy, джерело Йогеш Брар (через AndroidAuthority) розкрило специфікації AP разом зі специфікаціями Snapdragon 8 Gen 3, щоб ми могли зрозуміти, у чому різниця між двома чіпсетами. За словами Брара, Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy (SM8650-AC) матиме восьмиядерну конфігурацію, що складається з одного ядра CPU Prime Cortex-X4, що працює на частоті 3,4 ГГц, п’яти ядер CPU Performance Cortex-A720 з тактовою частотою 3, 15 ГГц/2,96 ГГц та двох ядер CPU Efficiency Cortex-A520, що працюють на частоті 2,27 ГГц.

Версія Snapdragon 8 Gen 3 (SM8650-AB), не призначена для Galaxy, оснащена одним процесорним ядром Prime Cortex-X4 з тактовою частотою 3,3 ГГц (порівняно з 3,4 ГГц у чіпа для Galaxy), п’ятьма процесорними ядрами Performance Cortex-A720 з тактовою частотою 3. 2 ГГц/3 ГГц (порівняно з 3,15 ГГц/2,96 ГГц у варіанта «для Galaxy»), і два процесорні ядра Efficiency Cortex-A520 з тактовою частотою 2,3 ГГц (В порівнянні з 2,27 Ггц у чіпсету «для Galaxy»). За словами джерела, Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy буде оснащений розігнаним графічним процесором «для покращення штучного інтелекту».

Таким чином, якщо інформація Брара відповідає дійсності, Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy матиме розігнане ядро ​​Prime та розігнані ядра Performance та Efficiency. Незрозуміло, навіщо Qualcomm це робити з огляду на те, що минулого року єдиною відмінністю між чіпсетом не для Galaxy і чіпсетом «для Galaxy» було розігнане ядро ​​Prime.

Питання тепер у тому, як Samsung включить у Galaxy S24 свій десятиядерний Exynos 2400. Не те щоб бенчмарки були істиною в останній інстанції, але тести Geekbench показують, що не-Galaxy Snapdragon 8 Gen 3 SoC перевершує Exynos 2400, але різниці чим можна було б припустити.

За останніми логічними чутками, Samsung оснастить Galaxy S24 і Galaxy S24+ процесором Exynos 2400 скрізь, крім США та Китаю. На цих ринках телефони оснащуватиметься Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy. А Galaxy S24 Ultra оснащуватиметься Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy скрізь.

Samsung може розраховувати на швидку презентацію пристроїв на січневому заході Unpacked, щоб якомога раніше почати боротьбу з лінійкою iPhone 15, що активно розвивається.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ