7 найкращих Android смартфонів на листопад 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибір найкращого смартфона на Android може виявитися непростим завданням, оскільки Android – це досить універсальна операційна система для мобільних пристроїв.

Чи повинен найкращий смартфон бути оснащений передовими технологіями? Чи він просто має бути хорошим варіантом порівняно з альтернативними пристроями від Apple? Усі думки по-своєму виправдані, адже це – Android.

Наразі найкращий Android смартфон – Samsung Galaxy S23 Ultra, але якщо вам потрібен найкращий смартфон, для якого Android є “рідною” операційною системою, то цим смартфоном буде Google Pixel 8 Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому, Samsung не залишається осторонь. Після вражаючого S23 Ultra набагато доступніший Galaxy A54 здатний запропонувати найкраще, чим може похвалитися Android, за досить привабливою ціною.

У нього приголомшливий дисплей, дуже насичена програмна складова і чудовий дизайн, який нічим не поступається найкращим флагманам.

Але світ Android смартфонів не обмежується тільки Samsung і Google, про що прекрасно знають шанувальники компанії OnePlus. OnePlus 11 також займає своє місце в списку найкращих Android смартфонів.

Крім того, OnePlus випереджає конкурентів у сфері складних пристроїв, завдяки своєму чудовому продукту – OnePlus Open.

Всі ці Android смартфони зручні у використанні, але водночас мають високу продуктивність. У цьому списку кожен зможе знайти собі відповідний варіант: від недорогих смартфонів до популярних флагманів.

1. Samsung Galaxy S23 Ultra

Дизайн Galaxy S23 Ultra на перший погляд здається знайомим і ідентичним дизайну його попередника.

Прямокутний форм-фактор залишився незмінним, але дисплей оновився і тепер пропонує більше екранного місця для роботи з фірмовим стилусом S Pen. Спереду і ззаду пристрій захищений новітнім і найбільш надійним склом Gorilla Glass Victus 2.

Збереглися всі сучасні зручності попередньої моделі: захист від води та пилу за стандартом IP68 і підтримка дротової зарядки потужністю 45 Вт.

Однак усередині Galaxy S23 Ultra є кілька більш значних змін, як-от новий вдосконалений процесор Snapdragon 8 Gen 2, над яким спільно попрацювали Samsung і Qualcomm, він був створений спеціально для забезпечення продуктивності, що перевершує пропозиції конкурентів.

За задньою панеллю з чотирма камерами, що має досить знайомий вигляд, ховається новий основний сенсор на 200 Мп, який дає змогу об’єднувати пікселі у співвідношенні 16 до 1 для поліпшення можливостей Galaxy S23 Ultra у режимі “Нічної зйомки” для всіх сценаріїв: від простих фотографій до складних портретів.

Відео нічного неба тепер можна знімати з новим режимом Astro Hyperlapse. Хоча він і не досконалий, на практиці вам буде складно знайти альтернативу з таким самим рівнем якості та настільки злагодженою роботою різних за своїми можливостями об’єктивів.

2. Google Pixel 7

Pixel 7 зовні схожий на моделі Pixel 6 і Pixel 8, але щороку пропонуються різні колірні варіанти, і дуже привабливим виглядає відтінок лемонграс, доступний для цього смартфона.

Окантовка модуля системи камер виконана з металу і пофарбована в тон корпусу, що має чудовий вигляд на пристрої цього бюджетного рівня. Також смартфон захищений від попадання води і пилу за стандартом IP68 – це значне поліпшення в порівнянні з минулою моделлю.

З Pixel 7 ви отримуєте таку саму основну камеру з роздільною здатністю в 50 мегапікселів, як і в Pixel 7 Pro, аналогічну надширококутну на 12 мегапікселів, а також фронтальну камеру на 10.8 мегапікселів, можливість записувати відео 4К зі швидкістю до 60 кадрів за секунду та 10-бітову HDR для поліпшення кольору, яскравості та контрасту.

Хоча апаратна частина і становить інтерес, реальна сила камер Pixel полягає в обробці зображень і програмному забезпеченні, підтримуваному потужним процесором Tensor G2 від Google.

Дисплей Pixel 7 має роздільну здатність Full HD+ і співвідношення сторін 20:9. При повсякденному використанні його яскравість досягає 1000 ніт, а в піку може досягати 1400 ніт (на 25% яскравіше, ніж у Pixel 6). Це забезпечує відмінну видимість при яскравому світлі.

Час автономної роботи Pixel 7 також на висоті: у більшості випадків заряд батареї становить близько 15% до кінця дня.

3. Samsung Galaxy A13

Якщо ви шукаєте функціональний і недорогий смартфон, то варто звернути увагу на Samsung Galaxy A13.

Простіше кажучи, він “досить хороший” у більшості аспектів, важливих для смартфона (від камери до часу автономної роботи), а його неймовірно низька ціна (яка продовжує знижуватися) робить його чудовим варіантом за співвідношенням ціни та якості.

Що стосується дизайну, то Galaxy A13 справляє враження смартфона, здатного витримати активне використання. Він оснащений 6.6-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 2408 x 1080 пікселів, який прекрасно справляється з відображенням веб-сайтів, фотографій, відео та ігор.

Екран досить яскравий, з насиченими і чіткими кольорами. Хоча тут немає підтримки технології HDR або частоти оновлення вище 60 Гц, до смартфону просто немає істотних нарікань з цього приводу.

Безсумнівно, витративши трохи більше грошей, можна придбати смартфон з камерою, що робить знімки помітно краще. Однак, якщо ваші вимоги не надто високі, Samsung Galaxy A13 вас не розчарує.

Те ж саме справедливо і щодо продуктивності: на цьому смартфоні можна запустити все, що завгодно, однак доведеться змиритися з більш низькими швидкостями порівняно з більш дорогим смартфоном.

Що стосується часу автономної роботи, то при тестуванні Galaxy A13, запустивши потокове відео протягом години на низькій гучності, з екраном, налаштованим на максимальну яскравість, акумулятор розрядився на 10%, що загалом відповідає приблизно 10 годинам безперервного відтворення.

Якщо зменшити яскравість екрана, час роботи може бути збільшено, тож на цьому смартфоні можна дивитися фільми навіть у тривалих поїздках.

Зрештою, якщо для вас важливими є співвідношення ціни та якості і ви віддаєте перевагу смартфонам від Samsung, Galaxy A13 безумовно заслуговує на вашу увагу.

4. Samsung Galaxy A54

Galaxy A54, по суті, є “полегшеною” версією стандартного Galaxy S23 і поєднує в собі безліч флагманських функцій за нижчою ціною.

Цей смартфон не є найдешевшим з тих, що випускає Samsung, але він, безсумнівно, належить до середнього цінового сегмента, і його, безумовно, варто розглянути, якщо ваш бюджет обмежений.

Розміри смартфона становлять 158,2 x 76,7 x 8,2 мм, а важить він 202 грами. Можна сказати, що це середній показник. Смартфон не настільки великий, щоб його було незручно використовувати.

Крім того, дизайн смартфона виглядає досить привабливо. Його модуль системи камер виконаний у стилі смартфонів лінійки S23. Є кілька колірних варіантів, і всі вони виглядають красиво.

Samsung Galaxy A54 може похвалитися одним із найпривабливіших екранів, які ви тільки можете побачити на смартфонах у цій ціновій категорії.

Це яскравий і барвистий 6,4-дюймовий Super AMOLED дисплей з роздільною здатністю FHD+ і частотою оновлення 120 Гц. Максимальна яскравість становить 1000 ніт – помітне поліпшення порівняно з попередньою моделлю.

Основний об’єктив являє собою сенсор з оптичною стабілізацією на 50 Мп з діафрагмою f/1,8, який працює спільно з надшироким сенсором на 12 Мп і макросенсором на 5 Мп з діафрагмою f/2,4.

Фотографи створюють яскраві та барвисті знімки, завдяки яким фотографії дикої природи, їжі, пейзажів або людей стають популярними. Знову ж таки, для своєї ціни у цього смартфона досить хороший динамічний діапазон, тому знімки виходять чіткими, особливо якщо ви знімаєте на основну камеру.

Galaxy A54 може запросто конкурувати зі смартфонами інших брендів тієї ж цінової категорії щодо камер і дисплея, але відстає від них в основному за продуктивністю.

Процесором тут виступає Exynos 1380, який являє собою доопрацьований чип середнього класу від Samsung і, незважаючи на свої можливості, не може зрівнятися з конкурентами за аналогічною ціною.

Батарея ємністю 5000 мАг – це великий плюс, хоча можна побачити, що багато моделей середнього класу мають подібну характеристику. Його яскравий дисплей і 5G вимагають багато енергії, тому Galaxy A54 здатний комфортно пропрацювати без підзарядки день, але не більше.

Таким чином, Samsung Galaxy A54 має низку видатних характеристик для своєї цінової категорії, проте в деяких аспектах поступається конкурентам.

5. Google Pixel 8 Pro

Коли справа доходить до вибору Android смартфона з найкращою автономністю, явного лідера немає, але Pixel 8 Pro дійсно виділяється, і час автономної роботи є важливою якістю його привабливості.

Простіше кажучи, Pixel 8 від Google – це найбільш вражаючий смартфон компанії на даний момент із серйозними поліпшеннями камер, які припадуть до смаку навіть професійним фотографам, і чипом Tensor G3, оптимізованим для реалізації функцій машинного навчання Google.

Фактично, Google настільки впевнена в продуктивності свого смартфона, що гарантує безпрецедентні сім років великих оновлень. Така підтримка довша, ніж у будь-якого іншого виробника смартфонів на даний час.

Майже в усіх відношеннях екран Pixel 8 Pro кращий, ніж у iPhone 15 Pro Max. Навіть деякі фотографії, зроблені на останній флагман від Apple, виглядають гірше.

І тільки у Pixel 8 Pro є Magic Editor – застосунок, який використовує штучний інтелект від Google з функцією Magic Eraser, даючи змогу легко редагувати і змінювати зображення.

Pixel 8 Pro без проблем протримається цілий день при інтенсивному використанні. Це не дивно, оскільки ємність його акумулятора більша, ніж у Samsung Galaxy S23 Plus або Apple iPhone 15 Pro Max.

6. OnePlus 11

Коли ми говоримо, що OnePlus 11 – найкращий альтернативний флагман на Android, ми маємо на увазі, що це один з найбільш вражаючих флагманів останнього часу від бренду, який не належить до Apple, Samsung або Google. Іншими словами, це смартфон для тих, хто бажає виділитися із загальної маси.

OnePlus 11 повертає нас до витоків бренду, пропонуючи приголомшливу продуктивність і низку вражаючих характеристик. У той же час, деякі функції були принесені в жертву для зниження ціни порівняно з конкуруючими моделями від відомих брендів.

Це означає, що OnePlus 11 коштує дешевше за флагмани від Samsung і Apple. Ба більше, OnePlus не заплутує свою лінійку приставками “Pro” або “Plus”. Взагалі, все, що робить OnePlus, зроблено добре і відмінно працює.

OnePlus 11 – тонкий смартфон із глянцевим оздобленням, якщо ви виберете зелений колір. Модуль системи камер помітно виступає на задній панелі, що виділяє його серед iPhone та інших моделей Galaxy. На жаль, смартфон не має водонепроникності IP68.

Дисплей OnePlus 11 дійсно приголомшливий. AMOLED екран може оновлюватися з частотою до 120 Гц, а плавність помітна у вимогливих іграх. Він підтримує Dolby Vision і HDR10+ для точності передачі кольору. Екран, звісно, міг би бути і яскравішим, але загалом це фантастика.

Система камер на смартфоні OnePlus 11, доопрацьована компанією Hasselblad, підійде не кожному. Вона створює чудові портретні та пейзажні знімки, однак отримані зображення мають дещо специфічний вигляд.

Що стосується продуктивності, завдяки процесору Snapdragon 8 Gen 2, OnePlus 11 – дуже швидкий смартфон, який відмінно справляється з іграми та додатками.

Час роботи від акумулятора теж пристойний, а коли справа доходить до зарядки, цей смартфон – справжній чемпіон. Використовуючи зарядний пристрій, що додається, ви зможете зарядити акумулятор менш ніж за 30 хвилин.

7. OnePlus Open

OnePlus Open – новітній смартфон у цьому списку, і по суті це один з найкращих складних смартфонів (якщо не найкращий), які можна купити на цей час.

Звичайно, Samsung Galaxy Z Fold 5 має безліч додаткових функцій, а Google Pixel Fold використовує можливості Android так, як цього можуть домогтися тільки смартфони, розроблені Google. Проте, у всіх інших відношеннях OnePlus Open є однією з найкращих моделей на ринку.

Це перший складаний смартфон, який виглядає найбільш правильним. Усі попередні складні моделі виглядають якось не так. У складеному вигляді вони мають дивну форму: Galaxy занадто вузький, Pixel занадто присадкуватий.

Загалом, дизайн OnePlus Open привертає до себе увагу, і це найважливіше поліпшення, яке OnePlus привнесла в цей форм-фактор. Тим паче, коли ви платите за смартфон такі великі гроші, ви не повинні відчувати будь-якого дискомфорту від його розміру.

Порівняно з іншими складними пристроями OnePlus Open однозначно виграє. Це оптимальний розмір у складеному вигляді, його набагато простіше відкрити.

Загалом, Open – це найкращий варіант на ринку, але OnePlus на цьому не зупинилася. Вона також впровадила те, на що не наважився жоден інший виробник складних смартфонів: по-справжньому хороші камери.

На всіх інших складних смартфонах обмеження, зумовлені розміром конструкції, що складається навпіл, призводять до того, що якість камер коливається від поганої до огидної.

OnePlus Open оснащений кращими камерами і їхня якість практично не поступається кращим моделям з класичним форм-фактором, перевершуючи за цим параметром будь-який складаний смартфон, який існує на даний момент часу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.