Які смартфони OnePlus варто брати в Україні у 2023 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Холдинг BBK щороку випускає купу смартфонів під різними брендами. Але якщо Vivo, Oppo і Realme представлені офіційно, то у бренду OnePlus досі немає по-справжньому великого представництва в нашій країні, а не номінального. Ба більше, шанувальників бренду розчарувало, що компанія більше не дає змоги повноцінно користуватися в решті світу смартфонами, призначеними для китайського ринку. Та й девайси вендора тепер не можна назвати доступними, тим більше що котирування валют не завжди стабільні.

Реклама

З урахуванням цих факторів вибрати конкретний девайс з усього асортименту в 2023 році досить складно. Але ми спробували спростити для вас завдання і підібрали три найкращі смартфони бренду за співвідношенням ціни та якості. Їх точно можна брати зараз у місцевих магазинах.

OnePlus Nord N20

Мабуть, єдиний варіант для тих, кому принципово потрібен OnePlus, але водночас щоб він був відносно доступним. Nord N20 вийшов майже півтора року тому, проте популярністю в Україні не користувався. По-перше, це девайс для американського ринку. По-друге, на старті у “норда” були надто потужні конкуренти й очевидно завищена ціна.

Зараз же над покупкою можна подумати – прайс становить 10 тисяч гривень. Якщо N20 SE зовсім бездарний за свої гроші, то у стандартної “двадцятки” при собі є кайфовий і яскравий OLED-дисплей, потужний для своєї категорії процесор Snapdragon 695 з підтримкою 5G (точно тягне багато ігор), прийнятна основна камера на 64 мегапікселі й одразу 6/128 Гбайт пам’яті.

Що щодо мінусів? Почнемо з найнесподіванішого: можна вставити тільки одну фізичну SIM-карту. Слідом ідуть бездарні допоміжні модулі по 2 Мп кожен, відсутність підвищеної герцовки і не найбільш ємний акумулятор на 4500 mAh. Як уже зазначав колега Тимофій Бєляков, за менший прайс можна взяти Infinix Note 30 зі стереозвуком і плавним дисплеєм, хоч це і IPS. Але вибір, зрозуміло, тільки за вами.

OnePlus Nord 3

Третій “норд” – чудове проміжне рішення, якщо не хочеться брати відвертий середньобюджетник, але і якщо за повноцінний флагман платити немає бажання.

Можете поміркувати самі. Nord 3 реально потужний – спасибі кайфовому флагманському чипу MediaTek Dimensity 9000 і 16/256 Гб пам’яті в базі. А ще на місці, зрозуміло, 120-герцовий OLED-дисплей, акумулятор на 5000 mAh, що заряджається за 15 хвилин, стереодинаміки і гідне тріо камер на 50+8+2 Мп.

Зазвичай Nord 3 критикують за те, що порівняно з минулим поколінням ніяк не прокачали фотоможливості. Але якщо ви переходите з умовного бюджетника Xiaomi трирічної давності, то навряд чи у вас будуть претензії до можливостей об’єктивів. У будь-якому разі, для любителів мобільної фотографії за ті ж гроші існує той же Pixel 7a.

OnePlus 11

Уже ближче до кінця року вийде нове покоління, але це не означає, що в покупці “одинадцятого” немає сенсу. Навпаки, адже “двунашку” спочатку не відразу завезуть, а на старті її віддаватимуть за шалені гроші. Тож навіть OnePlus 11, який подорожчав, – чудовий варіант.

Всі атрибути по-справжньому флагманського смартфона тут на місці: вигнутий OLED-дисплей з QuadHD-роздільною здатністю, найпотужніший чипсет Snapdragon 8 Gen 2, розкішне тріо камер від Hasselblad на 50+32+48 Мп з оптичною стабілізацією і 2х-зумом на телеоб’єктиві. А потужність зарядки взагалі тут у 100 Вт, тобто “одинадцятий” підживлюється повністю всього за 25 хвилин.

Головне правило: не шкодуйте грошей і переплачуйте за глобальну версію, щоб точно не було жодних проблем під час подальшого використання девайса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: