Google Pixel 9: усе, що вам потрібно знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, компанія Google лише зняла покриви зі своїх нових Pixel 8 та Pixel 8 Pro, але робота над їхніми наступниками, які з’являться наступного року, вже триває повним ходом. Ось все, що ми знаємо про Google Pixel 9 та 9 Pro на даний момент.

Коли буде випущено Google Pixel 9?

На даному етапі, звичайно, немає офіційної дати виходу телефонів Pixel 9, але Google досить регулярно випускає свої пристрої. Зазвичай це жовтень, як видно з попередніх моделей, перерахованих нижче:

  • Google Pixel 8: жовтень 2023 року
  • Google Pixel 8 Pro: жовтень 2023 року
  • Google Pixel 7: жовтень 2022 року
  • Google Pixel 7 Pro: жовтень 2022 року
  • Google Pixel 6: жовтень 2021 року
  • Google Pixel 6 Pro: жовтень 2021 року

Ми не бачимо жодних підстав для зміни цієї тенденції у 2024 році, тому дуже велика ймовірність того, що дебют моделі Pixel 9 відбудеться у жовтні наступного року, при цьому ходить кілька чуток про можливе додавання нового пристрою до лінійки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не виключено, що Google представить компактнішу модель Pro: за деякими даними, вона буде оснащена 6,3-дюймовим дисплеєм, а не 6,7-дюймовим, як очікується в Pixel 9 Pro. В іншому вони мають бути практично однаковими, що дозволить Google повторити модельний ряд iPhone Pro та запропонувати аналогічні альтернативи.

Скільки коштуватиме Google Pixel 9?

Ціни на Pixel 8 і 8 Pro зросли в порівнянні з попередниками на 100$ за модель. Оскільки Google утримувала ціни на попередні версії протягом кількох років, ми очікуємо, що те саме станеться і з Pixel 9 та 9 Pro. Таким чином, ціна на Pixel 9 і 9 Pro складе 699$ і 999$ відповідно. Це аналогічно поточним цінам на Pixel 8 та 8 Pro:

  • Google Pixel 8: $699
  • Google Pixel 8 Pro: $999

Якщо Google представить меншу модель Pro, вона може або коштувати близько $899 (за прикладом Apple з різницею в $100 між моделями iPhone Pro), або ціна на більший Pixel може бути підвищена до $1 099, а менший Pro займе позицію $999, яку раніше займав його старший брат. Ми сподіваємося на перший варіант, оскільки в цьому випадку кожен Pixel буде на 100 $ дешевшим за свого прямого конкурента iPhone.

Які нові функції ми побачимо у Google Pixel 9?

Оскільки Pixel 9 з’явиться лише наприкінці 2024 року, не варто очікувати на велику кількість різноманітних пліток. Однак це не завадило з’явитися ряду матеріалів, що малюють картину того, що Google може запропонувати у наступних флагманах.

І не потрібно бути генієм, щоб зрозуміти, що телефони працюватимуть під керуванням Android 15.

Новий процесор

Незважаючи на те, що в даний час можна з впевненістю стверджувати, що Tensor G4 стане серцем лінійки Pixel 9, раніше ходили чутки про те, що Google має намір створити цю SoC повністю з нуля, а не на базі чіпсетів Samsung Exynos, як це було у випадку. з G1, G2 та G3. Розробка SoC неймовірно складна, і, схоже, Google поки що не вдається впоратися з цим завданням, тому Samsung може знову взяти безпосередню участь у розробці.

Однак, як повідомляє Phone Arena , наступна SoC Exynos 2400 від Samsung (на якій, швидше за все, базуватиметься G4) має стати потужнішою, ніж її попередники, а це означає, що навіть якщо Google і не зможе доопрацювати G4 під свої уподобання, базова технологія може гарантувати пристойний приріст продуктивності.

Як альтернатива Android Authority повідомляє, що новий чіпсет буде ближче до того, що ми бачили між G1 і G2 і не стане великим проривом у розвитку.

Великі дисплеї

Росс Янг , фахівець у галузі виробництва дисплеїв і надійне джерело інформації, нещодавно повідомив, що всі моделі Pixel 9 отримають більші дисплеї.

Ми опублікували розміри дисплеїв для Google 9a, 9, 9 Pro та наступного Pixel Fold у нашому останньому звіті про передові смартфони. Всі вони будуть більшими, ніж моделі цього року.

– Росс Янг (@DSCCRoss) 4 жовтня 2023

У повідомленні немає жодної конкретики, і ми нічого не бачили в інших джерелах, тож поки незрозуміло, чи це буде реальністю. Тим не менш, у Янга пристойний послужний список, якщо йдеться про панелі, що з’являються у смартфонах, тож за цим варто стежити.

Поліпшення камери?

Google зазвичай не оновлює свої камери щороку, а залишає їх на деякий час і вдосконалює. Оскільки камери Pixel 8 і 8 Pro отримали новий 50-мегапіксельний основний сенсор, який, за заявою компанії, має на 21% більшу світлочутливість у порівнянні з серією Pixel 7, то в камерах Pixel 9 всі покращення можуть бути пов’язані з програмним забезпеченням.

Камера Pixel 8 Pro цього разу отримала ще кілька оновлень: 48-мегапіксельний надширокий сенсор, який на 105% більш світлочутливий, а також 48-мегапіксельний телесенсор, який на 56% більш чутливий до світла, тому фотографії, зроблені пізно ввечері, мають виглядати вражаюче.

Перед запуском серії Pixel 8 ресурс 9to5 Google опублікував інформацію про деякі нові круті функції, які він виявив у коді APK Google, і припустив, що вони можуть з’явитися в нових телефонах. Однак цього не сталося, що, можливо, пояснюється тим, що Google допрацьовує їх для запуску в моделях Pixel 9. До них входить функція Video Unblur, яка працює так само, як і Photo Unblur, але для відео. З його допомогою можна підвищити різкість кадрів, які не зовсім у фокусі. Є також фільтри накладання для відео, які, судячи з усього, є фільтрами для створення ефектів у стилі кіно.

Звичайно, немає жодної гарантії, що згадані тут функції та апаратні засоби з’являться, але в міру уточнення цих та інших деталей ми обов’язково оновлюватимемо цю статтю, щоб ви знали, чого очікувати у жовтні 2024 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.