Повідомляється, що деякі телефони Google Pixel 8 мають розблокований бутлоадер з коробки

деякі телефони Google Pixel 8 мають розблокований бутлоадер з коробки
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Покупці Google Pixel 8 і 8 Pro на Reddit скаржаться на те, що їхні нові блискучі пристрої прибули з розблокованим бутлоадером. Невідомо, наскільки поширена ця проблема, але, судячи з усього, вона досить обмежена, оскільки такі речі мають тенденцію досить швидко з’являтися в інтернеті, а пристрої Pixel 8 також мають досить очевидне попередження про розблокований бутлоадер під час процесу завантаження. Користувачеві пропонується наступний текст:

«Бутлоадер розблоковано, і цілісність програмного забезпечення не може бути гарантована. Будь-які дані, що зберігаються на пристрої, можуть бути доступні зловмисникам. Не зберігайте на пристрої будь-які конфіденційні дані».

Як зазначено в повідомленні, розблокований бутлоадер, хоча і не є великою проблемою, все ж несе в собі певні загрози щодо конфіденційності та безпеки даних. Найбільш очевидним наслідком життя з розблокованим бутлоадером на пристрої Android є те, що деякі фінансові програми, серед іншого, відмовляться працювати з міркувань безпеки. Наприклад, безконтактна оплата через Google Wallet на Android не працює з розблокованим завантажувачем.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви не знаєте, що таке бутлоадер і чому його можна розблокувати, – це невелика частина програмного забезпечення, яка керує початковим завантаженням вашого пристрою і завантажує саму ОС (в даному випадку – Android). Якщо ви хочете мати можливість працювати з телефоном на рівні ОС і встановлювати такі речі, як патчі та моди, або нова прошивка, вам потрібен розблокований бутлоадер.

Знову ж таки, ми не можемо сказати напевно, наскільки поширена ця проблема, і теоретично її може виправити навіть кінцевий користувач за допомогою комп’ютера та ADB-з’єднання з телефоном. Очевидно, однак, що Google не може вимагати таких кроків від своїх клієнтів, і, наскільки ми можемо судити, інтернет-гігант вже робить правильні речі, пропонуючи заміну пристроїв постраждалим клієнтам. Однак, згідно з повідомленнями, це вимагає тривалої розмови зі службою підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.