Смартфони

Три найпотужніші смартфони 2023 року

Share
Час читання: 3 хв.

Насамперед потрібно визначитися: найпотужніший смартфон 2023 року – який він? Що такого в нього має бути, що виділяло б його на тлі інших пристроїв, крім найвищого цінника? І чи існують взагалі найкращі потужні бюджетні смартфони?

Найкращий потужний смартфон має володіти щонайменше трьома головними особливостями: продуктивним процесором, якісним екраном і передовими сенсорами камер.

Найпотужніші процесори на сьогоднішній день:

  • Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 1, 8+ Gen 1, 7+ Gen 2 і 8 Gen 2
  • Apple – A15 Bionic і A16 Bionic
  • MediaTek Dimensity – 9000, 9000+, 9200 і 9200+

Apple iPhone 14 Pro Max

від 60 000 грн

Рейтинг найкращих з найкращих відкриває iPhone 14 Pro Max, що увібрав в себе останні розробки Apple. Телефон пропонує не тільки найпродуктивніший чип на ринку A16 Bionic, а й найкращий екран з підтримкою змінної частоти оновлення від 1 до 120 Гц і піковою яскравістю 2000 ніт для HDR-контенту – картинка плавна і контрастна. З камерами теж повний порядок: основна на 48 Мп доповнена двома сенсорами по 12 Мп для зйомки з 3-кратним оптичним збільшенням або ширококутних знімків.

Є й унікальні фішки – наприклад, “динамічний острів”, що відображає сповіщення і деякі додатки в більш інтерактивному вигляді. Слабкими місцями смартфона залишаються низька швидкість передачі даних по кабелю Lightning і відсутність ультрашвидкої зарядки. Але обидва ці недоліки, за чутками, виправлять у 15-й лінійці. Тобто на нас, можливо, чекає найкращий потужний смартфон.

Samsung Galaxy Z Fold 5

від 65 000 грн


Найсвіжіший складаний смартфон компанії нарешті позбувся щілини між половинками. Телефон також став легшим і тоншим, але, як і раніше, залишився не надто зручним у закритому стані (через витягнутий зовнішній екран). Зате внутрішній дисплей став на третину яскравішим – інформацію добре видно навіть у сонячний день.

Головним недоліком телефону можна назвати те, що він слабо відрізняється від Galaxy Z Fold 4, який можна купити відчутно дешевше. Тут той самий процесор Snapdragon 8 Gen 2, ті самі камери та варіанти пам’яті. Але, як не крути, п’яте покоління – найбільш продумане і доведене до розуму.

Realme GT3

від 35 000 грн


Багато в чому унікальний девайс, нехай і побудований на базі трохи застарілого Snapdragon 8+ Gen 1. У базовій версії – 16 Гб оперативної пам’яті і цілий 1 Тб постійної пам’яті, а також екран з підтримкою частоти 144 Гц, завдяки якій відображення будь-якого контенту і перегортання сторінок або списків у додатках буде просто блискавичним.

До того ж це перший комерційний смартфон з підтримкою найшвидшої дротової зарядки на 240 Вт – вона заряджає акумулятор на 4600 мА-год лише за 10 хвилин! З мінусів відзначимо не найбільш вражаючий набір камер: основний сенсор на 50 Мп, ультраширокий на 8 Мп і практично непотрібний сенсор на 2 Мп для зйомки макро.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Sony випустить PlayStation 6 у двох варіантах

    PlayStation 5 Pro ще не вийшла на ринок, а вже з’являються чутки про PlayStation 6.…

    21.09.2024

    DxOMark оцінив iPhone 16 Pro Max: найкращий для відео, але не для фото

    Експерти DxOMark опублікували огляд камери нового iPhone 16 Pro Max, і вона визнана однією з…

    21.09.2024

    iPhone 17 отримає значні оновлення дисплея

    За інформацією Росса Янга з Display Supply Chain, iPhone 17, iPhone 17 Slim (який замінить…

    21.09.2024

    Тестування iPhone 16 Pro показало вразливість нових ультратонких рамок

    iPhone 16 і iPhone 16 Pro вже на ринку, а разом із ними з’явилися й…

    21.09.2024

    Google висміює Apple за запізніле впровадження RCS у новій рекламі

    Вийшла нова реклама з серії #BestPhonesForever, і Google знову кепкує з Apple, точніше, Pixel насміхається…

    21.09.2024

    Незважаючи на критику, фанати Apple масово купують iPhone 16

    Деякі вважають презентацію iPhone 16 однією з найбільш нудних подій Apple. Відомі інсайдери навіть відзначають…

    21.09.2024