Три найпотужніші смартфони 2023 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Насамперед потрібно визначитися: найпотужніший смартфон 2023 року – який він? Що такого в нього має бути, що виділяло б його на тлі інших пристроїв, крім найвищого цінника? І чи існують взагалі найкращі потужні бюджетні смартфони?

Реклама

Найкращий потужний смартфон має володіти щонайменше трьома головними особливостями: продуктивним процесором, якісним екраном і передовими сенсорами камер.

Найпотужніші процесори на сьогоднішній день:

  • Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 1, 8+ Gen 1, 7+ Gen 2 і 8 Gen 2
  • Apple – A15 Bionic і A16 Bionic
  • MediaTek Dimensity – 9000, 9000+, 9200 і 9200+

Apple iPhone 14 Pro Max

від 60 000 грн

Рейтинг найкращих з найкращих відкриває iPhone 14 Pro Max, що увібрав в себе останні розробки Apple. Телефон пропонує не тільки найпродуктивніший чип на ринку A16 Bionic, а й найкращий екран з підтримкою змінної частоти оновлення від 1 до 120 Гц і піковою яскравістю 2000 ніт для HDR-контенту – картинка плавна і контрастна. З камерами теж повний порядок: основна на 48 Мп доповнена двома сенсорами по 12 Мп для зйомки з 3-кратним оптичним збільшенням або ширококутних знімків.

Є й унікальні фішки – наприклад, “динамічний острів”, що відображає сповіщення і деякі додатки в більш інтерактивному вигляді. Слабкими місцями смартфона залишаються низька швидкість передачі даних по кабелю Lightning і відсутність ультрашвидкої зарядки. Але обидва ці недоліки, за чутками, виправлять у 15-й лінійці. Тобто на нас, можливо, чекає найкращий потужний смартфон.

Samsung Galaxy Z Fold 5

від 65 000 грн


Найсвіжіший складаний смартфон компанії нарешті позбувся щілини між половинками. Телефон також став легшим і тоншим, але, як і раніше, залишився не надто зручним у закритому стані (через витягнутий зовнішній екран). Зате внутрішній дисплей став на третину яскравішим – інформацію добре видно навіть у сонячний день.

Головним недоліком телефону можна назвати те, що він слабо відрізняється від Galaxy Z Fold 4, який можна купити відчутно дешевше. Тут той самий процесор Snapdragon 8 Gen 2, ті самі камери та варіанти пам’яті. Але, як не крути, п’яте покоління – найбільш продумане і доведене до розуму.

Realme GT3

від 35 000 грн


Багато в чому унікальний девайс, нехай і побудований на базі трохи застарілого Snapdragon 8+ Gen 1. У базовій версії – 16 Гб оперативної пам’яті і цілий 1 Тб постійної пам’яті, а також екран з підтримкою частоти 144 Гц, завдяки якій відображення будь-якого контенту і перегортання сторінок або списків у додатках буде просто блискавичним.

До того ж це перший комерційний смартфон з підтримкою найшвидшої дротової зарядки на 240 Вт – вона заряджає акумулятор на 4600 мА-год лише за 10 хвилин! З мінусів відзначимо не найбільш вражаючий набір камер: основний сенсор на 50 Мп, ультраширокий на 8 Мп і практично непотрібний сенсор на 2 Мп для зйомки макро.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ