Смартфони

П’ять відмінностей хорошого смартфона від поганого і як не помилитися з вибором

Share

Сьогоднішній ринок смартфонів починається буквально від 5 тисяч гривень і закінчується гаджетами, вартістю вище 100 тисяч. За фактом, усі смартфони виконують однакові функції (крім зовсім найсучасніших), але з різною якістю. Смартфон вартістю до 10 тисяч – можна назвати поганим, а вартістю від 15 000 – вже “хорошим”. Давайте знайдемо 5 відмінностей “хорошого” смартфона від “поганого”.

Низька якість звуку, фото та відео

Бюджетний смартфон може робити фото, знімати відео, записувати звук. Тільки ось, як правило, камера в такому апараті буде дуже низької якості. Особливо це видно в трохи затемненому приміщенні – деталізація буде мінімальна. Зі звуком така сама ситуація: часто бюджетний девайс дуже погано записує звук – він зазвичай приглушений і також сильно страждають частоти. Цей мінус може позначитися як на зйомці відео, так і на розмовах. Точно не варто купувати наосліп занадто дешевий смартфон – краще трохи потримати в руках і перевірити основні функції перед покупкою.

Слабке залізо

У недорогому смартфоні буде слабкий процесор одного з минулих поколінь і невелика кількість оперативної пам’яті – 1,2 і навіть 3 гігабайти. Слабка начинка веде до того, що неможливо буде одночасно запускати кілька застосунків, велику кількість вкладок у браузері – багатозадачність такого девайсу буде на низькому рівні. Від цього страждатиме і комфорт – пристрій може гальмувати навіть на простих завданнях, а про сучасні мобільні ігри можна взагалі забути.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відсутність сучасних функцій

У недорогих гаджетах може бути відсутній NFC, а модулі зв’язку, як-от Wi-Fi і Bluetooth, можуть бути занадто старої версії. Простий приклад – є у мене бездротові навушники, які відмінно працюють з передостаннім iPhone і відносно свіжим Huawei. А ось в апарата, який коштував 2500 гривень минулого року, є проблеми – навушники постійно “відвалюються”, а звук просто відстає від відео.

Більш старий протокол Wi-Fi теж може працювати нестабільно, наприклад, з новим роутером. Ну, а про частоту оновлення дисплея понад 60 Гц я промовчу – у недорого апарату такого бути не може. Також рідко коли у недорогого девайса буде можливість швидкої і бездротової зарядки.

Якість виконання

У “хорошого” гаджета буде і відповідна якість виконання, а також більш дорогі матеріали – різні сплави з металу і скла. Дешевий апарат, як правило, містить найпростіший і найтонший пластик, який спокійно прогинається, наприклад, у кишені джинсів. Екран у бюджетного смартфона також буде з пластику і дуже швидко подряпається.

Бували випадки, що недорогі смартфони швидко вицвітали – екраном користуватися ставало просто неможливо. Також нерідко якість збірки настільки низька, що пристрій буквально розкривається на дві частини і якщо встиг вчасно зловити шлейф, то апарат ще поживе, якщо заклеїти. А якщо шлейф порвався, то ніхто й ремонтувати не візьметься.

Обсяг постійної пам’яті

У недорого гаджета рідко коли перевищує 32 гігабайти. На сьогоднішній день це дуже малий об’єм – сама операційна система займатиме 10-15, а на додатки і медіафайли вже залишиться занадто мало. Так, чого дивуватися – месенджери при активному використанні можуть “забити” кілька гігабайт на день! Хоч і об’єм пам’яті можна розширити за допомогою карти, але не завжди це допомагає – не всі додатки можуть бути встановлені на картку, також швидкість і надійність карти пам’яті залишає бажати кращого.

А ось про автономність можна сказати, що зараз майже всі смартфони мають ємну батарею від 4000 мАг, а це означає, що вистачить заряду надовго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024