Застарілий Snapdragon 8 Gen 2 або новітній Apple A17 Pro від iPhone 15 Pro – який процесор дешевший

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

A17 Pro – новітній процесор Apple, створений за 3-нм техпроцесом, який можна знайти тільки в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

За останніми оцінками, вартість виробництва A17 Pro становить приблизно $130. Це на 27% дорожче, ніж попередній чіп A16 Bionic, який коштував Apple всього $110 за одиницю.

Однак цікавий факт: незважаючи на сучасний техпроцес і складнощі у виробництві, A17 Pro виявився дешевшим, ніж Snapdragon 8 Gen 2 від Qualcomm, випущений у 2022 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Партнери Qualcomm платять $160 за кожну одиницю Snapdragon 8 Gen 2 для використання у своїх флагманських пристроях.

Таким чином, незважаючи на високу вартість виробництва і новітні технології, Apple змогла зробити свій чип A17 Pro доступнішим порівняно з конкурентом від Qualcomm.

Однак варто зазначити, що A17 Pro використовується виключно в пристроях Apple, тоді як Snapdragon 8 Gen 2 доступний для безлічі виробників Android-смартфонів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.