Виявилося, що Google приховав низьку продуктивність нових Pixel 8 і 8 Pro

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Очевидно, це зроблено для того, щоб уникнути розчарування в процесорі Tensor G3, продуктивність якого не перевищує потужності гаджетів середнього класу.

Реклама

Перші користувачі Pixel 8 і Pixel 8 Pro помітили, що Google заборонила встановлювати на свої смартфони популярні бенчмарки продуктивності, зокрема Geekbench і 3D Mark.

Зокрема, додатки для тестування не можна завантажити безпосередньо з Play Store. Єдиний варіант – використовувати сторонні маркетплейси або встановлювати програми через APK-файли. Втім, сам факт обмеження свободи покупців флагманських смартфонів говорить не на користь Google.

Офіційно компанія не пояснила причину цієї заборони, але, за даними NotebookCheck, вона пов’язана з низькою продуктивністю нового фірмового чіпа Tensor G3 в Pixel 8 і Pixel 8 Pro.

Судячи з численних оглядів, Tensor G3 поступається за чистою продуктивністю торішньому Snapdragon 8 Gen 2, а також майбутньому Gen 3. Стрес-тест 3D Mark Wild Life також довів, що Tensor G3 вже знаходиться на одному рівні з трирічним Snapdragon 888.

Щодо “потужності” своїх процесорів, Google зосереджується на їхніх можливостях штучного інтелекту та машинного навчання. Нове покоління процесорів також виробляє менше тепла і споживає менше енергії, ніж Tensor G2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: