З Android 14 ваш смартфон Galaxy отримає більш інтелектульний авіарежим

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Авіарежим – одна з найбільш базових функцій смартфона. Його завдання – вимкнути на телефоні всі бездротові з’єднання, включно зі стільниковим зв’язком, Wi-Fi і Bluetooth, що не дає змоги телефону здійснювати дзвінки, надсилати й отримувати повідомлення та підключатися до Інтернету.

Реклама

Авіарежим, вочевидь, призначений для використання в літаках, оскільки сигнали і радіохвилі, випромінювані телефоном, можуть створювати перешкоди в системі зв’язку польоту. Також авіарежим часто вмикають, щоб скоротити витрату заряду батареї або уникнути контакту з людьми, коли ви хочете трохи побути на самоті й не відволікатися.

Але в повітрі авіарежим використовується найчастіше, і протягом довгого часу авіакомпанії дуже суворо вимагали від кожного пасажира переводити свій телефон в авіарежим, особливо під час посадки і зльоту. Однак останніми роками все змінилося, особливо коли справа стосується Wi-Fi і Bluetooth.

Кожен сучасний телефон дає змогу вмикати Wi-Fi і Bluetooth, поки активний авіарежим. Але чого більшість із них не пропонують, то це можливості запобігти вимкненню Wi-Fi і Bluetooth під час переведення телефону в авіарежим.

Google змінює це в Android 14. В останній версії ОС, якщо ви ввімкнете Wi-Fi/Bluetooth за активного авіарежиму, телефон запам’ятає це і збереже ввімкнений Wi-Fi/Bluetooth під час наступного ввімкнення авіарежиму.

Звісно, цей більш інтелектуальний авіа режим також буде доступний на телефонах і планшетах Samsung Galaxy, що підтримують Android 14. Наразі Samsung запускає бета-програму Android 14/One UI 6.0 для деяких пристроїв, і ми очікуємо фінальну версію One UI 6 до кінця жовтня.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ