Huawei випустить новий чіпсет Kirin 830 з серією nova 12

Huawei випустить новий чіпсет Kirin 830 з серією nova 12
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року компанія Huawei заявила, що у 2023 році не буде чіпсетів Kirin, і навіть мала наглість назвати ці повідомлення “неправдивими новинами”. Дев’ять місяців потому компанія анонсувала серію Mate 60 з платформою Kirin 9000S, а тепер ми чуємо, що є плани на ще одну SoC – серію Kirin 8.

Новий чіп, швидше за все, буде називатися Kirin 830, і, за словами джерела, він вийде на ринок разом з серією nova 12 “в кінці року”.

Це не перший раз, коли ми чуємо про цей чіпсет, але тільки зараз отримуємо часові рамки його появи. Nova 12 і nova 12 Pro з’явилися на деяких злитих постерах, що свідчить про те, що чіп Kirin 830 буде тільки для ванільного смартфона. Телефон матиме три камери на задній панелі, потужну селфі-камеру на 60 Мп спереду та підтримку зарядки на 88 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За чутками, продуктивність Kirin 830 буде на рівні Snapdragon 778G або Snapdragon 870 від Qualcomm, але ми все ще перебуваємо в області спекуляцій. Більш важливим питанням є те, хто буде виробляти чіпсет, оскільки технології та патенти на 5G все ще належать американським компаніям, які не мають права торгувати з Huawei або її дочірньою компанією-виробником чіпсетів HiSilicon.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.