Смартфони

5 класних функцій iOS, яких страшенно не вистачає на Android

Share

Останнім часом у розробників програмного забезпечення намітилася невелика криза ідей. Кожна наступна операційна система слабо відрізняється від попередньої, і доводиться вишукувати відмінності буквально під мікроскопом. При цьому у конкурентів є багато функцій, які можна почерпнути, доопрацювати і реалізувати у своєму продукті. Так, Google точно слід взяти з Айфона повернення одним дотиком на початок сторінки, режим очікування, доки телефон стоїть на зарядці, і гнучке налаштування “Не турбувати” та фокусування.

В ідеалі ще б отримати Пункт управління, який поміщається на одну сторінку, і хоча б частину функцій універсального доступу з iOS, які мало того, що дають змогу користуватися пристроями людям з обмеженими можливостями, так ще й дають більше способів взаємодії зі смартфоном і планшетом усім іншим.

Як повернутися на початок сторінки

Я перейшов на Андроїд два з половиною роки тому і досі не можу змиритися з тим, що в будь-якому місці системи відсутня можливість в один дотик повернутися на початок сторінки. Така функція є в браузері, але, на жаль, активується вона не на всіх сайтах, а крім нього більше ніде і не працює. Доводиться захоплювати бігунок з правого боку екрана і проводити його вгору або просто гортати до того моменту, поки не повернуся на самий початок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В iOS ця проблема вирішена вже з незапам’ятних часів. Досить просто натиснути на статус-бар або просто під вирізом для Face ID, і ви миттєво переміститеся на самий початок сторінки. Жодних зайвих рухів пальцями та руками. Усе дуже швидко і зручно. Дійсно, та функція, якої не вистачає в Андроїді. Досі випадково тикаю в статус-бар, сподіваючись повернутися в самий верх.

Режим очікування iOS 17

В iOS 17 Apple реалізувала для iPhone спеціальний режим очікування. Досить поставити смартфон на зарядку, повернути в горизонтальний режим, і на смартфонах з Always On Display завжди відображатиметься годинник або інші віджети, які ви встановили. А на старих айфонах достатньо один раз торкнутися екрана, щоб побачити потрібну інформацію. На своєму запасному Айфоні спробував цю фішку і тепер не можу від неї відмовитися.

Оскільки заряджаю телефон я завжди вночі, то саме там мене і виручає новий режим очікування. Якщо я хочу подивитися час, то просто торкаюся раз екрана і без яскравого підсвічування, великим шрифтом бачу потрібну для мене інформацію. Тепер точно не страшно, що при спробі глянути, котра година, підсвічування неприємно вдарить по очах. Все акуратно і дуже зручно.

Режим Не турбувати на Айфоні

На моєму POCO F5 Pro, як і на попередньому Xiaomi Mi 10T Pro, налаштування режиму “Не турбувати” обмежуються винятково можливістю увімкнути або вимкнути його, запланувати на певний час і дозволити повторні виклики та від обраних контактів. На цьому все закінчується і це, м’яко кажучи, вганяє в зневіру. На Айфоні можливостей для цього набагато більше.

Тут ви можете вибрати контакти, які не зможуть до вас додзвонитися, і дозволити цю можливість для всіх інших. Крім цього, вам доступне обмеження для додатків. Ви можете додати будь-які програми у винятки, і режим “Не турбувати” не буде їх блокувати. Дуже зручна річ, яка дає змогу зняти обмеження з того ж Телеграма або Ватсапа, залежно від того, де ви спілкуєтеся з рідними і близькими.

Пункт управління на екрані Айфона

А ще мене страшенно бісить Центр управління в POCO F5 Pro. Причому до доступних перемикачів у мене абсолютно немає жодних претензій. Просто я не розумію, чому на такому величезному екрані, крім основних кнопок увімкнення Wi-Fi, мобільного інтернету, регулювання яскравості та гучності, поміщається ще всього вісім іконок. Там вистачить місця як мінімум ще на вісім, а як максимум можна не розділяти його на дві різні сторінки, а просто зробити вертикальну прокрутку.

Це ж значно зручніше, ніж перестрибувати між сторінками і намагатися згадати, куди ж ви засунули той чи інший перемикач. Явно недопрацьований момент, реалізацію якого точно треба виправляти. У цьому плані на iOS все чітко й акуратно. Пункт управління на Айфоні розташовується на одній сторінці, і якщо всі перемикачі не вміщаються на екран, то просто гортаєте його вниз і все.

Універсальний доступ на Айфоні

Ну а найкрутішими функціями на iOS, до яких Андроїд не може наблизитися, є універсальний доступ та екранний час. Просто подивіться, скільки тут різних можливостей, як для людей з вадами опорно-рухового апарату, зору, слуху чи мовлення. Для всього є окремий розділ із величезною кількістю налаштувань, різноманітних фішок та іншого. До речі, подвійний дотик задньої панелі навіть я використовую постійно. Хтось навіть налаштовує Айфон як радіоняню, адже він легко може розпізнати плач дитини і повідомити вас про це.

Екранний час на Айфоні

Екранний час дає змогу обмежити доступ дітям до небажаного контенту або додатків. Причому у випадку з останніми ви можете гнучко налаштувати скільки та чи інша програма буде працювати. Найбільше мені подобається те, що за допомогою екранного часу можна вимкнути багато системних застосунків на айфоні і навіть App Store. Отже, встановити щось нове просто не вийде. Google варто було б повчитися в Apple і скопіювати всі ці функції.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: AndroidiOS
  • Останні записи

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024