Топ-5 найкращих фішок Google Pixel 8, заради яких ти ще більше захочеш перейти з iPhone на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не так давно Гугл провела чергову презентацію, на якій показала нові Pixel 8 і Pixel 8 Pro. Флагманські смартфони компанії з кожним роком стають дедалі впізнаванішими, а підтвердженням цьому стало те, що Pixel виявився мобільним брендом, який найшвидше розвивається – за часів застою ринку, погодьтеся, це важливе досягнення. Нові пристрої стали крутішими не тільки зовні, а й завдяки незвичайним функціям, більша частина яких ґрунтується аж ніяк не на залізі. Дивишся на нові Пікселі і думаєш – ось за них-то не соромно віддати 50 000 грн! Не згоден? Тоді дивись, чим Pixel 8 кращий за iPhone 15.

Google Pixel 8 Pro – смартфон із термометром

Датчик вимірювання температури в Pixel 8 Pro – реально корисна функція в новому смартфоні, але, на думку багатьох, Action Button у новому айфоні все одно корисніший. А ось і ні: розробники акуратно сховали його в панель з камерами. На жаль, отримала його тільки Pro-версія, але це повноцінний температурний датчик, а не просто сканування у фоновому режимі як у Apple Watch.

Ви можете прикласти його до тіла, щоб переконатися в тому, що захворіли, або ж до будь-якого іншого об’єкта чи рідини, щоб випадково не обпектися. Наприклад, до кухля кави або води у ванній. З огляду на те, що восени та взимку захворюваність на грип та ГРВІ зростає, ця фішка актуальна як ніколи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як прибрати шум із відео на Андроїд

Audio Magic Eraser – нова функція Pixel 8. З її допомогою можна зменшити або усунути шум у відео, зняте на Гуглофон. В Apple є схоже рішення, але тільки шумозаглушення потрібно вмикати окремо, а якщо забув – мучитися з відеоредактором. Водночас, ця нова функція для Pixel 8 вже вбудована в Гугл Фото. За допомогою пресетів можна знизити гучність фонових звуків, які нейромережа розпізнає і пропонує заглушити.

Судячи з того, як це працювало на прикладі відео з дитиною, показаному Гугл, видалення шуму в Pixel 8 – працює дійсно якісно. Найкрутіше, що Audio Magic Eraser у Pixel 8 буде в смартфоні за замовчуванням, а не коли-небудь потім, як у Apple в iOS 17.

Як збільшити фото без втрати якості на телефоні

Ще одна класна функція сподобається всім без винятку – навіть тим, хто не є фанатом мобільної фотографії. Мова про Zoom Enhance – функцію поліпшення якості фото при його збільшенні. Суть у тому, що під час кропу зображення, особливо, якщо це “перетиснута” фотка в JPEG, викачана звідки-небудь із соцмереж, виявляється сильно розмитим і на ньому просто нічого не розібрати.

Zoom Enhance за допомогою штучного інтелекту підвищує різкість і покращує деталізацію зображення, нібито воно зроблено у високій роздільній здатності. Ба більше, збільшити фото без втрати якості на Pixel 8 можна навіть без інтернету. У теорії це навіть забезпечить кращий зум на великій відстані без додаткового заліза, ніж у iPhone 15 Pro Max з новою камерою!

Pixel 8 – смартфон зі штучним інтелектом

Хайп навколо штучного інтелекту трохи спав, але сама технологія нікуди не поділася і продовжує вдосконалюватися. Так, розробники взяла найкращі фішки Гугл Асистента і поєднали їх зі своєю нейромережею Bard, завдяки чому вийшов крутий мобільний помічник для повсякденних завдань. Наприклад, можна подивитися короткий огляд електронної пошти – на екрані Pixel відобразяться останні листи тезисно, щоб не читати кожен окремо.

Цікаво й те, що під час запису на диктофон буде йти не тільки текстове розшифрування, а й відобразяться важливі моменти коротко. А клавіатура Android запропонує вам готові відповіді в листуванні. Зручно, ось тільки нові функції Google Bard з’являться не скоро, а російської мови в списку підтримуваних немає. Поки що.

Термін підтримки Google Pixel 8

Гугл здивувала всіх, давши 7 років оновлень для Pixel 8! При цьому смартфон не отримуватиме якісь мінорні апдейти безпеки більшу частину цього терміну – на нього приходитимуть повноцінні збірки Android! Тобто, нові Pixel 2023 отримають Android 21 (якщо такий буде, звісно) і їхня підтримка завершиться лише у 2030 році! Водночас iPhone 15 отримає останню iOS у 2028 році, а потім буде остаточно забутий – відчуйте різницю.

Щоправда, у цього підходу вже є противники, які вважають, що “п’ятирічка” від Apple – більш перевірений варіант, адже умовний iPhone 13 може працювати некоректно з якою-небудь iOS 21 і перестане підтримуватися раніше. Однак пристрої Apple славляться продуктивним залізом “із запасом”, тож, навіть iPhone X у 2023 році міг би нормально працювати з iOS 17, але Apple не захотіла його оновлювати, пославшись на вразливості в процесорі. Як на мене, рішення Google – найкраща новина для тих, хто любить “доношувати” смартфон до останнього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.