Смартфони

Новий смартфон Google здивував власників відсутністю функції камери

Share
Час читання: < 1 хв.

Смартфони Pixel 8 і 8 Pro, які були випущені не так давно, вразили власників особливостями операційної системи Android 14. Крім того, у пристроях немає режиму зйомки 360-градусних кадрів Photo Sphere у застосунку “Камера”.

Компанія-виробник смартфонів Pixel 8 і 8 Pro поінформувала про те, що в цих пристроях видалили функцію Photo Sphere, не пояснивши, які причини або підстави змусили прийти до такого рішення. Уперше власники смартфонів змогли скористатися можливістю знімати 360-градусні кадри Photo Sphere одинадцять років тому, коли був випущений телефон Nexus 4. Потім цю функцію отримали всі смартфони Pixel, зокрема й моделі Pixel 7 і 7 Pro, які з’явилися у 2022 році. Користувачі не розуміють рішення Google, тим більше, що незабаром обіцяно запуск шолома віртуальної реальності. Крім компанії Google, над ним працюють Samsung і Qualcomm.

Останнім часом помічено зростання інтересу до віртуальної реальності, до створення панорамних фотографій, яке стало можливим завдяки використанню функцій смартфонів. Виходячи з цього, логічніше було б залишити функцію Photo Sphere, а не видаляти її. Хоча офіційної підтримки такої функції від Google тепер немає, створювати 360-градусні фотографії можна, якщо користуватися сторонніми додатками.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Google
  • Останні записи

    Користувачі iPhone 16, 16 Pro і старих моделей з iOS 18 повідомляють про проблему швидкого розряду батареї

    Деякі користувачі iPhone 16 та iPhone 16 Pro зіткнулися з дуже швидкою розрядкою батареї, згідно…

    18.10.2024

    Експерти оприлюднили список найкращих Android-смартфонів

    Загалом у рейтингу ресурсу опинилося сім смартфонів: чотири від Google, два від Samsung та один…

    17.10.2024

    Чим і як протирати смартфон, щоб не пошкодити екран та корпус

    На поверхні смартфонів можуть накопичуватись небезпечні бактерії. Чому потрібно дезінфікувати телефон? Смартфон є найбруднішим технічним…

    17.10.2024

    iPhone наступного року може отримати несподівану нову кнопку

    Це може здатися смішним, але, схоже, найбільші апаратні оновлення для iPhone стосуються кнопок. Після додавання…

    17.10.2024

    7 функцій, без яких не варто обирати роутер

    Маршрутизатор, безумовно, найважливіша частина мережі Wi-Fi. Якщо ви думаєте про покупку нового пристрою, зверніть увагу…

    17.10.2024

    Samsung показала відео розпакування Galaxy Ring через три місяці після анонсу

    Компанія Samsung почала тизерити своє перше смарт-кільце Galaxy Ring ще на початку року на презентації…

    17.10.2024