Galaxy S24 і S24+ матимуть версії Exynos і Snapdragon

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що смартфони Samsung наступного покоління – Galaxy S24, Galaxy S24+ і Galaxy S24 Ultra – будуть випущені на початку наступного року. За кілька місяців до їхнього запуску було розкрито деякі їхні характеристики.

Було відомо, що Samsung використовуватиме в цій серії процесори Exynos 2400 і Snapdragon 8 Gen 3, але незрозуміло, які версії та ринки отримають які варіанти телефонів.

У деяких повідомленнях стверджувалося, що Galaxy S24 і Galaxy S24+ використовуватимуть чіпи Exynos, а Galaxy S24 Ultra використовуватиме виключно процесор Snapdragon. Тепер у новому звіті TheElec стверджується, що Samsung випустить версії Exynos 2400 і Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy для Galaxy S24 і Galaxy S24+.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що версії цих телефонів з Exynos 2400 будуть запущені в Африці, Азії (включно з Південною Кореєю), Європі та Латинській Америці, а версії, оснащені Snapdragon, будуть запущені в Північній Америці (Канада і США).

Повідомляється, що Galaxy 24 Ultra буде використовувати процесор Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy у всіх країнах світу. У звіті стверджується, що рішення про поширення цих варіантів телефонів серії Galaxy S24 перебуває на завершальній стадії, і зміни навряд чи відбудуться. У минулому чіпи Exynos зазвичай не працювали так само добре, як їхні аналоги Snapdragon, з погляду швидкості обробки або енергоефективності (чи то того й іншого).

Раніше компанія Samsung анонсувала процесор Exynos 2400. Новий флагманський процесор компанії оснащений на 70% швидшим процесором і в 14,7 раза швидшою обробкою штучного інтелекту. Він також оснащений графічним процесором Xclipse 940, заснованим на новітній архітектурі AMD RDNA3. Samsung не надала жодних цифр щодо продуктивності свого графічного процесора, але заявила, що забезпечує істотно поліпшену продуктивність трасування променів в іграх.

Повідомляється, що чип виготовлений на 4-нм вузлі LPP+ компанії Samsung Foundry і має 10-ядерний процесор. Попередні витоки стверджували, що Exynos 2400 має одне ядро ЦП Cortex-X4 з тактовою частотою 3,1 ГГц, два ядра ЦП Cortex-A720 з тактовою частотою 2,9 ГГц, три ядра ЦП Cortex-A720 з тактовою частотою 2,6 ГГц та чотири ядра ЦП Cortex-A520 з тактовою частотою. 1,8 ГГц.

Графічний процесор Xclipse 920 на 30% швидший, ніж графічний процесор Xclipse 930, який використовується в Exynos 2200, що наближає його ігрову продуктивність до Snapdragon 8 Gen 2. Таким чином, очікується, що продуктивність графічного процесора Exynos 2400, швидше за все, буде не такою хорошою, як Snapdragon 8 Gen 3.

Інші функції чипа можуть включати швидкість завантаження 10 Гбіт/с у мережі 5G, двочастотний GPS, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, NFC, порт USB 3.2 Type-C і двосторонній супутниковий зв’язок для обміну екстреними повідомленнями в разі недоступності стільникового зв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.