CarPlay в iOS 17 додає SharePlay для Apple Music навіть для друзів на великій відстані

CarPlay в iOS 17 додає SharePlay для Apple Music навіть для друзів на великій відстані
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з великих змін в iOS 17 для користувачів CarPlay є підтримка SharePlay для Apple Music. Ця функція дозволяє кожному в автомобілі контролювати та долучатися до того, що відтворюється через Apple Music, а не тільки одній особі.

Ченс Міллер, автор видання 9to5mac протестував SharePlay для Apple Music в iOS 17 під час останньої поїздки й ділиться досвідом використання цієї функції.

Процес ініціювання сесії SharePlay в CarPlay – це легко. На екрані “Відтворення зараз” Apple Music з’являється нова іконка SharePlay в правому верхньому куті. Натискання на неї призводить до появи QR-коду, який можуть сканувати інші люди. Якщо вони його сканують, ви отримаєте повідомлення про те, що хтось бажає приєднатися до вашої сесії SharePlay.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після того, як ви приймаєте цей запит, інша людина може контролювати те, що відтворюється через Apple Music. Цікаво, що працює це навіть, якщо ця інша особа не має підписки на Apple Music.

iOS 17, CarPlay, SharePlay, Apple Music_000

Ченс протестував це з разом з колегою, Заком, який легко відсканував QR-код, згенерований CarPlay, і приєднався до сесії SharePlay в автомобілі. Він міг додавати пісні до черги Apple Music, бачити, що грає зараз, та відтворювати або призупиняти вміст.

Але ось сюрприз: Зак не був в автомобілі. Він був вдома в Міссісіпі, а Ченс катався по місту в Техасі. Звісно, це не передбачений випадок використання CarPlay та SharePlay. Apple хоче, щоб ви використовували це для того, щоб дозволити іншим людям, які їдуть з вами в автомобілі, вибирати пісні для відтворення.

Однак можливість мати віддалені вечірки через SharePlay з CarPlay обіцяє бути дуже веселою. Ідея, що можна керувати автомобілем та влаштовувати вечірку з разом іншою людиною через CarPlay, звучить чудово. Це, звісно, не буде основним способом використання iOS 17 SharePlay через CarPlay, але добре, що Apple не обмежила цю функцію співпрацею тільки з людьми, які їдуть з вами в автомобілі.

iOS 17, CarPlay, SharePlay, Apple Music_003

Якщо ви використовуєте SharePlay з кимось в автомобілі, вони можуть просто сканувати QR-код, який з’являється на дисплеї вашого CarPlay. Але також можна просто зробити скріншот коду та відправити його другу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.