Як можна вбити акумулятор смартфона за місяць

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користуюся смартфоном Xiaomi Redmi Note 9 Pro менше року і вже встиг підсадити акумулятор, хоча заявлено в ньому 5020 мА*год. У статті розповім, як так вийшло і з якої причини.

Після покупки смартфоном я був дуже задоволений. Були в нього деякі недоліки, але незначні. Серед яких можна виділити:

  • Великий розмір телефону, до якого довго звикав, до нього були з меншою діагоналлю екрана.
  • Сюди ж вага в 209 грамів (заявлено виробником) плюс чохол і приклеєна металева пластина для магнітного тримача в автомобіль.
  • Проблеми зі стандартною клавіатурою (набір тексту), довелося завантажити і встановити сторонню.
  • Проблеми з поворотом екрана, працював він не правильно, довелося відключити в налаштуваннях цю функцію.
  • І ще хотілося б відзначити мимовільне натискання і вимкнення мікрофона на екрані під час розмови або ввімкнення функції запису розмови. Іншими словами дефекти роботи датчика наближення (освітленості) під час роботи.

У всьому іншому, відмінний смартфон, який і зараз відмінно працює. Звичайно, потрібно дивитися буде за підсумком двох років експлуатації, зазвичай мої телефони справно працюють, тільки такий період. По закінченню статті залишу посилання на інші публікації на каналі, де я висвітлював зазначені теми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А що сталося з акумуляторною батареєю? Кілька місяців, після купівлі заряд тримався до трьох днів у режимі повсякденної експлуатації. А ось зараз вистачає на один день, за тих самих навантажень. Тепер на 5%, смартфон вимикається. З’явилася така проблема нещодавно, але я думаю, що є пояснення.

У зимовий період часу я відкрив магазин і сам там працював. Деякий час, не було доступу до мережі інтернет. А доступ був потрібен, причому саме з ноутбука. Коли шукав провайдера для підключення, мені озвучили непристойно високу ціну, що довелося відмовитися. Довелося використовувати смартфон, як точку доступу Wi-Fi. Інтернет у мене безлімітний, тому міг собі дозволити щодня проводити роздачу на ноутбук на роботі.

Усе було б не так страшно, якби приміщення опалювалося. А в приміщенні, в якому відкрив магазин, як виявилося, опалення було відсутнє. Магазин я відкривав у Краснодарі, зима тут не сувора, але все ж опалення потрібне. Доводилося використовувати обігрівачі. Та й за підсумком, з цього приміщення довелося переїхати, оскільки умови роботи в ньому виявилися не придатними. Але це інша історія.

Як я розумію, постійна робота смартфона в режимі роздачі Wi-Fi на холоді, посадила акумулятор на моєму Redmi Note 9 Pro. У такому режимі роздачі заряд стрімко танув, доводилося кілька разів на день підключати зарядний пристрій. Після закриття магазину, я звернув увагу, що став частіше заряджати телефон.

Хоча смартфон на ще на гарантії, не думаю, що це вважатиметься гарантійним випадком. Звісно, ще поспостерігаю, один день він зараз тримає. Стане гірше, спробую звернутися в магазин, де купував смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.