Перший погляд на Samsung Galaxy S23 FE: субфлагман із флагманським дизайном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Торішню лінійку Galaxy S22 компанія Samsung вирішила залишити без спеціального видання Fan Edition. Багато хто вже подумав, що серія смартфонів для фанатів корейського гіганта припинила своє існування, але не тут-то було. Ми вже встигли випробувати Galaxy S23 FE і традиційно ділимося з вами першими враженнями.

Дизайн та ергономіка

Відрізнити телефони Samsung один від одного стає все складніше. Єдиний підхід до дизайну у моделей Galaxy S23, Galaxy S23 FE і Galaxy A54 простежується неозброєним оком. Але це скоріше привід для засмучення власників флагмана, ніж користувачів більш бюджетних апаратів.

Задня панель виконана з глянцевого пластику, хоча на дотик її не відрізнити від скла. Металева рама преміально холодить руку, а заодно ефективно відводить тепло від гарячих компонентів. Розміри гаджета чудово підходять для його експлуатації однією рукою. Алюмінієві кнопка живлення і гойдалка гучності розмістилися на правому торці. Сподобався їхній чіткий хід і приємний клік. Зверху сховався лоток для двох сімок. Єдиний порт USB Type-C розташувався знизу. Ще новинку оснастили гучним стерео і трьома мікрофонами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

У Galaxy S23 FE встановлено 6,4-дюймовий AMOLED-дисплей власного виробництва. Екран прикритий склом Gorilla Glass Victus з якісним олеофобним покриттям. Захисної плівки із заводу на смартфоні не передбачено, однак її, завдяки відсутності заокруглених граней на корпусі, неважко приклеїти самостійно. Матриця має роздільну здатність Full HD+ і підтримує 120 Гц. Під дисплеєм сховався оптичний сканер пальців, а фронталка вмістилася в крихітній точці вгорі екрана.

Камера

У новинки три тильні модулі: головний (50 Мп з оптичною стабілізацією), ультраширик (12 Мп) і телевік (8 Мп), який вмикається за 3-кратного наближення. На перший погляд, камери знімають чудово. Смартфон миттєво фокусується на потрібних об’єктах, кадри радують високою деталізацією, різкістю і коректною передачею кольору. Додатково до цього гаджет пропонує безмежний набір опцій для зйомки. Ось кілька прикладів:

Відео Galaxy S23 FE пише в максимальній роздільній здатності 4K з частотою 60 fps. Тряска зображення зведена до мінімуму, автофокусування здійснюється швидко і плавно, мікрофони чітко записують звук, відсікаючи шум вітру.

Начинка і продуктивність

Південнокорейський гігант, залежно від регіону продажу, продовжує встановлювати в один і той самий телефон різне залізо. Так, в Америці Galaxy S23 FE продаватиметься з Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Для решти ж країн новинка пропонується з власним чипсетом Exynos 2200. Саме такий апарат потрапив до нас у редакцію з 8 ГБ оперативки і накопичувачем на 128 ГБ. В AnTuTu система набирає понад мільйон балів. Швидкий тест відомої королівської битви PUBG показав, що телефон може стати гідним вибором для любителів мобільного геймінгу.

З коробки Galaxy S23 FE працює під управлінням Android 13 з фірмовою оболонкою One UI 5.1. За кілька годин старанної роботи (встановлення різного софту і перенесення даних з основного пристрою) гаджет жодного разу не пригальмовував, хоча і сильно нагрівся. Інтерфейс набитий різними налаштуваннями і фірмовими функціями на кшталт Samsung Dex, які давно полюбилися фанатам бренду. При цьому встановити фіксовану частоту 120 Гц для дисплея неможливо, як і ввімкнути опцію DC Dimming. Останньої тут просто немає.

Модель наділена середнім за нинішніми мірками акумулятором – на 4500 мАг. Під час початкового налаштування рівень заряду зникав досить спритно. А за 15 хвилин гри в PUBG на середній яскравості пристрій розрядився на 5%. Виробник заявляє, що апарат підтримує швидке 25-ватне підживлення. Оскільки фірмового блоку живлення у нас під рукою не виявилося, ми вирішили скористатися адаптером на 65 Вт з підтримкою Power Delivery 3.0. Смартфон тут же повідомив про початок “дуже швидкої зарядки” і набрав 50% за 24 хвилини.

Попередні підсумки

Схоже, Galaxy S23 FE вийшов дуже цікавим смартфоном: розробники добре попрацювали над його фото- і відеоможливостями. Також у новинки є непоганий запас потужності. Не терпиться докладніше вивчити ігрову продуктивність телефону і функціональність системи, виміряти автономність і протестувати камеру в різних умовах. Про все це розповімо в повноцінному огляді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.