Samsung запустить хмарний ігровий сервіс для користувачів Galaxy

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Samsung, один з найбільших у світі виробників смартфонів, збирається представити хмарний ігровий сервіс для мобільних пристроїв у пошуках нових джерел прибутку, заснованих на 1 млрд. користувачів Galaxy, на тлі стагнації світових продажів мобільних телефонів.

Реклама

Хмарні ігри запускаються на віддалених серверах і транслюються безпосередньо на пристрій користувача, або, кажучи більш просто, користувачі грають у гру віддалено з хмари.

При цьому гравцям не потрібно встановлювати проєкти на жорсткий диск або дотримуватися апаратних вимог. Хмарні ігри корисні тим, хто хоче мати доступ до своєї бібліотеки з будь-якого місця, а також тим, хто не має можливості оновити ігрову консоль або ПК.

Samsung веде переговори з провідними світовими розробниками ігор з метою залучення на платформу різних відомих тайтлів. Південнокорейський технологічний гігант має намір зробити стримінг безкоштовним, але для доступу до деяких популярних проектів користувачам доведеться докуповувати доступ окремо.

Очікується, що сервіс допоможе видавцям ігор розширити коло своїх клієнтів за рахунок 1 млрд. смартфонів Galaxy, поставлених на даний момент по всьому світу. Крім того, очікується, що ігрова індустрія скоротить витрати, оскільки Samsung планує запропонувати видавцям нижчу плату за обслуговування платформи, ніж в Apple App Store і Google Play, яка становить до 30% від суми платежів користувачів.

Південнокорейський технологічний гігант планує представити стратегію розвитку хмарної ігрової платформи світовим експертам у сфері ІТ та ігрової індустрії на конференції Samsung Developer Conference 5 жовтня в Сан-Франциско.

Компанія працює над створенням відкритого пілотного проєкту платформи в Північній Америці після того, як на початку цього року було запущено закритий пробний проєкт у Канаді.

Відомо, що пілотний проєкт був добре прийнятий, оскільки користувачам не потрібно купувати дорогі ігрові консолі, такі як PlayStation і Xbox, щоб грати в популярні ігри.

Повідомляється, що переговори з видавцями ігор також пройшли успішно, оскільки очікується, що платформа забезпечить додаткові канали продажів для індустрії.

За даними галузевих джерел, Samsung вже отримує мільярдні доходи від послуг своїх Smart TV. Вона отримує відрахування від світових стримінгових сервісів, включно з Netflix і Disney+, коли клієнти користуються їхніми послугами на телевізорах Samsung.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ