Найкращі альтернативи iPhone 14: 7 телефонів, які слід розглянути перед покупкою

У Android є кілька хороших альтернатив iPhone попереднього покоління, або ви могли б залишитися в екосистемі Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще у вересні 2022 року Apple представила своє попереднє покоління флагманських смартфонів – серію iPhone 14. З iPhone стандартного розміру, телефонами преміум-класу професійного рівня та поверненням лінійки Plus тут знайшлося щось для всіх. Ну, якщо у вас є мінімум 800 доларів, щоб витратити, і ви не шукали інший iPhone Mini (вибачте, його більше немає!). І все ж, якими б надійними не були телефони Apple, що, якщо ви шукаєте щось трохи інше? Погляньте на наш короткий огляд найкращих альтернатив iPhone 14, які ви можете купити.

У цьому пості ми зосередилися на прямих конкурентах покоління iPhone 14. Якщо вас більше цікавить найкращий конкурс на новітній iPhone, ви можете ознайомитися з нашим постом про найкращі альтернативи iPhone 15.

1. Samsung Galaxy серії S23

Сімейство Galaxy S23, без сумніву, є найбільшим конкурентом лінійки Apple iPhone 14 на Android. Що робить моделі S23 одними з найкращих альтернатив сімейству iPhone 14, так це те, що існують флагмани за різними цінами, вони доступні на багатьох ринках і супроводжуються тривалими зобов’язаннями щодо оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі три телефони Galaxy S23 оснащені флагманським процесором Snapdragon 8 Gen 2 SoC, бездротовою зарядкою, рейтингом IP68, надширокою камерою 12 Мп і 3-кратним телеоб’єктивом. Galaxy S23 Ultra від Samsung є лідером, пропонуючи більшу батарею, S Pen із вбудованим слотом та камеру з 10-кратним гібридним зумом, яка не відповідає Apple. Усі три моделі також мають 8 ГБ або 12 ГБ оперативної пам’яті порівняно з 6 ГБ, які ви отримуєте навіть в iPhone 14 Pro Max.

Не все так здорово, оскільки базовий Galaxy S23 оснащений невеликою батареєю для телефону Android високого класу, особливо в порівнянні з його старшим братом. Ви також отримаєте ще кілька років підтримки програмного забезпечення з опціями Apple. Проте, це найкращі альтернативи iPhone 14 для більшості людей і вони очолюють список найкращих телефонів Android, які ви можете купити.

2. Apple iPhone SE (2022)

iPhone SE (2022) – бюджетна альтернатива iPhone 14 для тих, хто не може перевищити позначку в 400 доларів. Ви багато втрачаєте, обираючи модель SE третього покоління, оскільки вона має лише одну задню камеру і не має спеціального режиму нічної зйомки. Він також оснащений простим РК-екраном з низькою роздільною здатністю, базовим сховищем лише 64 ГБ і дизайном, запозиченим у iPhone п’ятирічної давності.

Проте, iPhone SE 2022 оснащений потужним чипсетом A15 Bionic (той самий SoC, що і в iPhone 13 серії та iPhone 14 / iPhone 14 Max), доступом до екосистеми сервісів Apple і тривалою обіцянкою оновлення, яке відповідає (якщо не перевершує) найкращі дешеві телефони Android.

3. Серія Google Pixel 7

Серія Pixel 7 є більш доступною альтернативою iPhone 14, особливо у випадку Pixel 7. Дві моделі в асортименті – очевидний вибір для шанувальників Google, а телефони Pixel завжди були популярні, коли справа доходила до фотозйомки зі смартфона.

Pixel 7 – це менший за розміром і менш функціональний телефон із двох, але він все одно є покращенням порівняно зі своїм попередником, завдяки новому чипсету Tensor G2, яскравішому екрану та покращеним камерам. Дизайн також трохи відрізняється, завдяки металевій панелі камери ззаду, що має більш професійний вигляд.

Pixel 7 Pro є більшим і якіснішим телефоном серії, а також покращує свого попередника. Порівняно з Pixel 7 ви отримуєте дисплей більшого розміру з вищою роздільною здатністю, додаткову камеру ззаду і акумулятор більшого розміру. Крім цього, два нових пікселя дуже схожі. Вони мають однаковий вигляд, працюють на одному чипсеті і пропонують однакове програмне забезпечення.

Pixel 7 за вигідною ціною в 599 доларів – чудовий телефон для тих, хто шукає чисте програмне забезпечення і відмінні камери. Якщо у вас є ще 300 доларів, щоб купити Pixel 7 Pro, і ви вважаєте, що більший, якісніший дисплей і додатковий телеоб’єктив варті додаткових витрат, ви можете придбати його за ціною від 899 доларів. Ви також можете розглянути варіант Pixel Fold або дочекатися швидкого випуску Pixel 8.

4. Apple iPhone 15 серії

У шанувальників Apple тепер є ідеальна альтернатива iPhone 14 у вигляді його наступника, . Хоча більшість оновлень лінійки iPhone 14 є поступовими, є кілька привабливих поліпшень. Лінійка знову включає чотири моделі: стандартний iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Хоча дизайн багато в чому перегукується з серією iPhone 14, Apple замінила порт Lightning на порт USB-C, що робить пристрій більш сумісним з низкою інших гаджетів. Виріз на дисплеї також був замінений елементом дизайну під назвою Dynamic Island, що робить екран більш захоплюючим.

iPhone 15 і 15 Plus оснащені тим самим чипом A16 Bionic, який використовувався в моделях iPhone 14 Pro, але моделі 15 Pro і 15 Pro Max оснащені новим чипом A17 Pro, першим у галузі 3-нм процесором. Системи камер також були оновлені: стандартні моделі тепер можуть похвалитися 48-мегапіксельним основним ширококутним сенсором, що є значним поліпшенням порівняно з попередніми 12-мегапіксельними. Модель Pro Max робить ще один крок уперед завдяки телеоб’єктиву з тетрапризмою, що забезпечує 5-кратний зум без втрат.

Ціни залишаються здебільшого такими ж, як і в попереднього покоління, за винятком iPhone 15 Pro Max, який стартує з дещо вищою ціною, але пропонує вдвічі більший об’єм пам’яті.

5. Samsung Galaxy Z Flip 4 і Z Fold 4

Galaxy Z Flip 4 може стати для вас ще однією альтернативою, якщо ви хочете, щоб Apple запропонувала iPhone 14 Mini цього року. У складеному вигляді пристрій має зручний для кишені форм-фактор розкладачки, хоча і з невеликим додатковим екраном для сповіщень, дзвінків та селфі з основної камери. Але розгорніть пристрій, і ви побачите 6,7-дюймовий екран.

Складаний Samsung четвертого покоління також оснащений потужним процесором Snapdragon 8 Plus Gen 1 SoC, водонепроникністю IPX8, вдосконаленим програмним забезпеченням Flex Mode для використання переваг форм-фактора та п’ятирічними оновленнями. Однак це не позбавлене недоліків, оскільки в ньому відсутня 50-мегапіксельна основна камера S22 (замість 12-мегапіксельної), а акумулятор ємністю 3700 мАг, як і раніше, досить малий. Проте, це один з небагатьох варіантів складного пристрою, поки Apple не вирішить скористатися перевагою.

Подобається ідея складання, але потрібен екран у стилі iPad Mini? Ось тут-то і стане в пригоді Galaxy Z Fold 4. Очікуйте, що в складеному вигляді він буде схожий на смартфон, а в розкладеному – на екран планшета. Ви також отримаєте відносно велику батарею і універсальну систему камер, дуже схожу на пристрої Apple Pro.

6. Sony Xperia 1 IV

Флагман Sony 2022 року – ще одна гідна альтернатива iPhone 14 серії, особливо якщо ви розглядали багатофункціональні телефони Pro. Xperia 1 IV володіє деякими власними примітними функціями, такими як OLED-екран 4K/120Hz, порт 3,5 мм, акумулятор ємністю 5000 мАг, дизайн IP65/68 і бездротова зарядка.

Мабуть, найцікавіше в телефоні – це те, що в ньому встановлена відповідна телеоб’єктивна камера. Цей 12-мегапіксельний шутер від самого початку здатний знімати з будь-якою роздільною здатністю від ~ 3,5 x до 5,2x. В іншому у вас також є 12-мегапіксельна основна камера і 12-мегапіксельний надширокоформатний шутер. Додайте до цього такі функції, як сповільнене знімання 4K/120fps на всіх трьох камерах, додатки для професійної камери та відео, а також чудове автофокусування, і ви отримаєте чудовий пристрій для любителів фотографії.

У пристрою є недоліки, такі як неадекватне оновлення (два оновлення ОС) і його колосальна запитувана ціна ~ 1600 доларів. Цей останній цінник набагато вищий, ніж у iPhone базової моделі та аналогічних конкуруючих пристроїв Android. Це безперечно для шанувальників Xperia. Якщо вас більше цікавить пристрій Sony останнього покоління, вам слід звернути увагу на Xperia 1 V.

7. OnePlus 11

OnePlus 11 – це повернення до цінностей флагманського пристрою бренду, які знижують вартість навіть базової моделі iPhone 14 на 100 доларів у роздрібному продажі.

Він, безумовно, є чимось відмінним від пристроїв Apple, з вражаюче унікальним дизайном і шаленою швидкістю заряджання до 100 Вт залежно від того, де ви перебуваєте у світі. Він пропонує той самий чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, що і Galaxy S23, і красивий 6,7-дюймовий дисплей AMOLED Edge. Ви отримуєте 50-мегапіксельну основну камеру заднього виду, доповнену 48-мегапіксельним надширокосмуговим об’єктивом і 32-мегапіксельним телеоб’єктивом з 2-кратним оптичним зумом.

Але налаштування камери – це ще не все, що могло б бути, і є кілька інших ключових сфер, у яких OnePlus 11 відстає від iPhone 14. Він не пропонує бездротової зарядки, що досить дивно для флагмана 2023 року, і водонепроникність також залишається бажаною. Він має рейтинг IP64, що означає, що він дійсно захищений тільки від бризок, а не від IP68 iPhone, що дає йому змогу деякий час залишатися повністю зануреним у воду.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.