Топ-5 найгірших смартфонів вересня 2023 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Виробники смартфонів нарешті вийшли з літньої відпустки й обдарували користувачів численними вересневими моделями. Однак деякі з них вдалими назвати складно: хтось відверто “накосячив” з характеристиками, хтось не впорався зі своїми амбіціями, а когось підвела політика рідної держави – і таке буває. Про кожен з таких маленьких провалів я і розповім у цій статті. Приємного читання.

Реклама

iPhone 15 Pro Max – доплата за крихкість

Ідея титанової рамки в iPhone 15 Pro і Pro Max на перший погляд здавалася вкрай вдалою. Новий матеріал дав змогу помітно знизити масу корпусу, що була колись компромісом у старших моделях. Однак реалізація цієї справи трохи підкачала: перші покупці стали скаржитися на те, що фарба з рамки швидко стирається. Звичайно, компанія в майбутніх партіях виправить цю помилку, але чи стане від цього легше тим, кому за свої ж власні гроші довелося стати мимовільним тестувальником?

Масла у вогонь підлив відомий руйнівник гаджетів Зак Нільсен, який перевірив новий Айфон на міцність. Смартфон провалив випробування на останньому етапі, тріснувши в ділянці спинки під час вигину. Тож, купуючи найдорожчий iPhone 15 Pro Max, ви доплачуєте не тільки за великий екран і особливий телевік, а й якоюсь мірою за крихкість. Бережіть його.

General Mobile GM Phoenix Phoenix 5G – турецької економіки дзерцало

Кілька тижнів тому в турецьких магазинах почалися продажі смартфона-середняка General Mobile GM Phoenix 5G, відомого в інших країнах як BLU Bold N3 або Lava Agni 2. Він працює на базі процесора Mediatek Dimensity 7050, має 6.78″ AMOLED-дисплей із частотою 120 Гц і батарею на 4700 мАг зі швидкою 66-ватною зарядкою. А ще основна 50-мегапіксельна камера OV50A вміє “збільшувати” знімки до роздільної здатності 200 мегапікселів, щоправда, доцільність цієї дивної функції мені досі не зрозуміла. Що заважало реальні 200 МП поставити?

Загалом GM Phoenix 5G має непоганий вигляд, але цінник на нього “зарядили” просто неадекватний – 16500 лір або майже 610 доларів за нинішнім курсом! Така висока ціна насамперед пов’язана з непідйомними місцевими податками: збір на збереження культурної спадщини, збір на користь місцевого телеканалу, податок на споживання і 20%-й ПДВ. Не забуваємо і про високу інфляцію, рівень якої в останній місяць наблизився до 60%. Так і виходить, що дешевенький Redmi Note 12 продається в Туреччині приблизно за $350, а найдорожчий iPhone 15 Pro Max – за $3500.

Honor X40 GT Racing Edition – старенька припудрила носик


У наш час важко уявити, що у когось із виробників можуть завалятися запаси флагманських процесорів: щороку на світ з’являється так багато смартфонів, що виробники мікросхем, здавалося б, ледве встигають задовольняти попит, що наростає. Проте Honor раптово зіткнулася з надлишком дворічних чипсетів Snapdragon 888, який треба кудись дівати. Тому вона не придумала нічого кращого, ніж перевидати ігровий смартфон річної давності Honor X40 GT, додавши йому трішечки пам’яті.

Отже, за 250 доларів ми отримуємо трубку з потужною начинкою, 12/256 ГБ пам’яті, розігнаним до 144 Гц екраном, 66-ватною зарядкою і суто номінальними камерами. Виглядає цікаво, але все ще спірно: не будемо забувати, що Snapdragon 888 – один із найгарячіших і загалом не дуже вдалих чипсетів Qualcomm, який може не впоратися з поєднанням максимальних налаштувань графіки і високої частоти оновлення. Якби мені запропонували вибрати смартфон саме для ігор, я б вважав за краще взяти модель на більш “прохолодному” чипі Snapdragon 870.

Sony Xperia 5 V – мало смартфона за багато грошей


Флагмани Sony в останні кілька років поєднують у собі дивовижну безкомпромісність і відсутність очевидних речей. Так, новий Xperia 5 V зберіг 3.5-мм роз’єм і слот для карти пам’яті, але остаточно випав із сучасних тенденцій: він позбувся третьої камери, залишив не найпотужнішу 30-ватну зарядку і отримав єдину конфігурацію пам’яті 8/128 ГБ. Такий флагман був би актуальним років чотири тому, в наші ж дні бачити подібний апарат у продажу за 1000 євро як мінімум дивно.

Мені здається, що Sony навмисно вбиває свою компактну лінійку через невисокі продажі, інакше як ще можна пояснити настільки дивний набір характеристик? При цьому крім сильно витягнутого дисплея і 3.5-мм роз’єму цей смартфон не пропонує нічого цікавого: камери за якістю все ще поступаються конкурентам, процесор страждає від перегріву, а дизайн глобально не змінюється ще з першого покоління. Ви впевнені, що це варто купувати?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: