Чи може Galaxy S24 мати 3-нм чіп 8 Gen 3

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що Galaxy S24 буде випущений раніше, щоб протистояти зростаючому попиту на Apple iPhone 15. Телефони Samsung серії Galaxy S наступного покоління можуть бути випущені в січні 2024 року, і деякі чутки вказують на те, що компанія може використовувати чіпи двох варіантів (Exynos і Snapdragon) для лінійки Galaxy S24. Тепер новий слух стверджує щось дике про процесор Snapdragon 8 Gen 3.

Згідно зі звітом Gamma0Burst, Qualcomm може працювати над двома версіями Snapdragon 8 Gen 3. Перша – це 4-нм версія, заснована на технологічному вузлі TSMC N4P, а друга може бути виготовлена з використанням 3-нм технологічного вузла TSMC N3E. Велика частина цієї інформації, схоже, надходить із профілів і сторінок LinkedIn, пов’язаних зі співробітниками Qualcomm. Samsung ніколи не представляла один і той самий чип з використанням двох вузлів різних класів. Минулого року Qualcomm випустила Snapdragon 8 Gen 1, який було виготовлено з використанням 4-нм техпроцесу Samsung Foundry, а Snapdragon 8+ Gen 1 випустили в другій половині року, він використовував 4-нм техпроцес TSMC.

Чи можливо, що Qualcomm випустить 3-нм версію Snapdragon 8 Gen 3 (версія для Galaxy) ексклюзивно для смартфонів Samsung? Що ж, нам це здається малоймовірним, враховуючи послужний список компанії. Так, компанія випустила розігнану версію Snapdragon 8 Gen 2 для серії Galaxy S23, але використання зовсім іншого технологічного вузла для того ж чипсета нам здається малоймовірним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У звіті також стверджується, що Qualcomm може впровадити ядра процесорів Cortex-X4 і Cortex-A720 у свої чіпи серії Snapdragon 7. У звіті також стверджується, що Qualcomm також перевіряє технологічні вузли SF3P (3-го покоління 3-нм) і SF2P (3-го покоління 2-нм) від Samsung Foundry. Повідомляється, що Qualcomm буде використовувати 2-нм техпроцес Samsung Foundry (SF2P) для запуску флагманського процесора в 2027 році, а Samsung може випустити власний чіп Exynos з 2-нм техпроцесом (SF2) в 2026 році.

Чи підтвердяться ці твердження правдою, ще невідомо. Однак велике питання для Samsung полягає в тому, чи зможе її наступний процесор Exynos, Exynos 2400, перевершити продуктивність і енергоефективність Snapdragon 8 Gen 2 і зрівнятися з Snapdragon 8 Gen 3. Якщо він не зможе відповідати конкуруючому чипу Snapdragon, компанії буде вкрай складно завоювати позитивну репутацію серед споживачів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.