У першій бета-версії iOS 17.1 функції здоров’я акумулятора, як і раніше, доступні тільки для iPhone 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У всіх чотирьох моделях iPhone 15 у застосунку “Налаштування” з’явилися дві нові функції контролю стану акумулятора: можливість перегляду кількості циклів роботи акумулятора та обмеження зарядки понад 80%. У соціальних мережах деякі користувачі сподівалися, що вони будуть доступні і для старіших моделей iPhone у майбутніх оновленнях ПЗ. Однак можна підтвердити, що на момент виходу першої бета-версії iOS 17.1 вони, як і раніше, доступні тільки для iPhone 15.

Поки що бета-тестування iOS 17.1 перебуває на ранній стадії, тому ще є ймовірність, що ці функції буде додано для старих моделей iPhone в одній із наступних бета-версій. Однак не виключено, що функції контролю заряду батареї обмежені лінійкою iPhone 15 з апаратних причин.

В iPhone 15 опція обмеження зарядки до 80% знаходиться в додатку “Параметри” в розділі “Акумулятор” -> “Здоров’я акумулятора і зарядка” -> “Оптимізована зарядка”. Вона існує окремо від вже існуючої в iPhone функції “Оптимізоване заряджання акумулятора”, яка, вивчаючи щоденний режим заряджання пристрою, інтелектуально відкладає час заряджання понад 80% до більш відповідного моменту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У документі підтримки Apple стверджує, що скорочення часу повного заряджання акумулятора iPhone може зменшити знос батареї та збільшити термін її служби.

Вихід iOS 17.1 очікується наприкінці жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.