Топ-4 непотрібні функції iOS 17, які ви захочете відключити відразу після оновлення iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple постаралася повторити успіх iOS 16 за рівнем хайпу і випустила не менш обговорювану iOS 17, оснастивши її низкою корисних функцій. Звісно, оновлення вже виявилося проблемним завдяки зниженню автономності Айфона та й не всі нововведення на ділі виявилися не такими вже й корисними. Ба більше, деякі з них уже дратують користувачів, які оновили свої смартфони, тож, якщо вирішите завантажити iOS 17, обов’язково вимкніть їх одразу ж після встановлення. Мінус у тому, що деякі непотрібні функції iOS 17 заховані глибоко в системі, тому їх ще належить знайти. Дивіться, як це зробити.

Що робити, якщо не працюють розширення в Сафарі

Розширення для Safari так і не стали схожими на доповнення в Гугл Плей. Проте, серед них є корисні – на кшталт блокувальників реклами, які працюють у фоновому режимі непомітно від користувача. Але от халепа: тепер у режимі приватного доступу вони за замовчуванням вимкнені, тому під час перегляду веб-сторінок з’являтимуться тонни банерів, які все псують. Для цього доповнення в Сафарі потрібно ввімкнути вручну.

  • Зайдіть у Налаштування та виберіть Safari.
  • Прокрутіть екран униз і натисніть “Розширення”.
  • Виберіть потрібне й активуйте повзунок біля пункту “У режимі приватного доступу”.

Розширення в режимі приватного доступу відключені за замовчуванням для того, щоб забезпечити користувачам підвищену безпеку. Однак така “турбота” від Apple не всім до душі та й рекламні банери витрачають додаткові ресурси Айфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Захист від небажаного контенту в iOS 17

Apple продовжила прокачувати iMessage в iOS 17, сподіваючись, що він згодом усе-таки наздожене Ватсап або Телеграм. Вийшло непогано: у додаток додали функцію захисту від небажаного контенту, яка блокує оголені фотографії ще до відкриття чату користувачем. І це справді зручна функція – вона збереже психіку дітей, але дорослим вона навряд чи стане в пригоді. У деяких випадках вона автоматично вмикається за замовчуванням, але її можна деактивувати.

  • Зайдіть у налаштування Айфона і виберіть “Конфіденційність і безпека”.
  • Прокрутіть список і зайдіть у пункт “Попередження про нецензурний або неприйнятний контент”.
  • Активуйте повзунок угорі, а нижче виберіть додатки, в яких функція спрацьовуватиме.

Тепер при отриманні подібної фотографії система заблюрить її і додасть напис “Можливо, це нецензурно”. По суті, його легко омине навіть дитина, натиснувши кнопку “Показати”, тому функції не вистачає авторизації за Face ID, але загалом, спроба непогана. Однак за випадкового натискання можна заблокувати контакт і не помітити цього – будьте уважні та вмикайте функцію за потреби.

Як налаштувати режим очікування iOS 17

Після оновлення до iOS 17 користувачі нарешті змогли випробувати довгоочікуваний режим Очікування – новий екран блокування, який працює під час під’єднання до зарядки і поки смартфон розташований горизонтально. Усе б нічого, але декого не влаштувало те, що за замовчуванням віджети на локскрині перемикаються автоматично, тож зранку на ньому не виявляється часу чи погоди. Виправити це дуже легко.

  • Підключаємо Айфон до зарядки і встановлюємо горизонтально. Наприклад на таку підставку.
  • Торкаємося екрана й утримуємо потрібний віджет.
  • Вибираємо вподобаний зі списку і відключаємо праворуч кнопку “Смарт-заміна”.

Потім видаляємо зі списку інші віджети, щоб випадково їх не перемкнути самому.
Тепер на екрані відображатимуться тільки вибрані вами віджети, а за потреби можна додати видалені, натиснувши “+”.

Як прибрати рівень у камері Айфона

В iOS 17 Apple прокачала застосунок Камера в Айфоні, зробивши його трохи зручнішим. Зокрема, з’явився рівень, щоб не завалювати горизонт. При цьому він не є частиною сітки, яка не багатьом звичніша, і працює окремо. Рівень камери в iOS 17 увімкнений за замовчуванням, але потрібен не всім користувачам, оскільки часто заважає.

  • Заходимо в налаштування iPhone і вибираємо “Камера”.
  • Прокрутіть сторінку і вимкніть тумблер біля пункту “Камера”.
  • Тепер ви зможе орієнтуватися на розмітку в камері за ввімкненої сітки або ж робити фотографії самостійно, не відволікаючись на горизонтальну риску.

Крім того, в айфонах з iOS 17 з’явилася маса дивацтв відразу після оновлення. Так, після увімкнення смартфона не працюють віджети з погодою, але вирішити це можна за допомогою одного налаштування. Як це виправити і які проблеми в iOS 17 є ще – читайте в нашому матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.