Проблема з нагріванням iPhone 15 Pro і 15 Pro Max

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обидва нові флагманські смартфони від Apple з процесором A17 Pro нагріваються або навіть перегріваються за певних умов. Про це повідомляють величезна кількість власників Айфонів 15 Про та Айфонів 15 Про Макс. Ми проаналізували деякі з цих випадків.

Надмірний нагрів флагманських Айфон 15 Про і 15 Про Макс спостерігається в деяких іграх. Також ці смартфони часто нагріваються при зарядці. Проблема стосується всіх моделей 15-х айфонів: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Видання 9to5mac пише про кілька випадків, коли власники нових айфонів були вкрай здивовані сильним нагріванням своїх новинок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Один із постійних відвідувачів 9to5mac Ян Зелбро так описує відчуття від нагрівання iPhone 15 Pro Max (скорочений переклад):

Мій iPhone 15 Pro Max настільки гарячий, що я не можу до нього доторкнутися поки він заряджається на швидкій зарядці. Думав, що люди перебільшують про нагрівання, але ні і це зовсім не здорово. Коли я беру Айфон в руки, то найгарячіше в ньому – це ліва бічна напрямна і трохи в задній частині зліва … і це з’єднується з материнською платою. Після 70% заряду Айфон став остигати. Все ще гарячий, але тримати в руці вже цілком комфортно. А ось у проміжку між 25-60% він сильно грівся.

Деякі власники айфонів 15 відзначають нагрівання пристрою при активному використанні соціальних мереж.

Ще один читач 9to5mac так передав слова його дружини після покупки нового 15-го Айфона:

Після покупки нових 15х Айфонів моя дружина повідомила мені про те, що її Айфон 15 став дратівливо теплим. Я припустив, що це може бути пов’язано з фоновими завданнями, які виконуються просто зараз на Айфоні 15. Наприклад, усе ще триває перенесення даних і наступного дня все владнається. Так воно і сталося.

Автор онлайн видання Android Authority Аамір Сіддікі написав, що пробував заряджати свій Айфон 15 Про Макс із прошивкою iOS 17.0.2 від зарядки 65W USB PD PD GaN (від якої він уже не раз заряджав попередню модель Айфона і багато різних Android-смартфонів та аксесуарів на кшталт навушників) і iPhone 15 Pro Max сильно нагрівся. Так сильно, що тримати в руках без чохла його було некомфортно. Він помістив Айфон 15 Про Макс, що заряджається, в чохол, після чого в чохлі взяв його в руки. Тепер 15 Pro Max можна було без почуття дискомфорту тримати в руці, але тепло через чохол відчувалося. При використанні менш потужної зарядки проблеми нагріву не спостерігалося.

Також Аамір помітив, що коли він активно користувався соціальними мережами, використовуючи iPhone 15 Pro Max, і при цьому часто перемикався між додатками соцмереж, то його 15 Про Макс теж нагрівався. Він зазначив, що його Айфон нагрівався з правого боку в нижній частині блоку камер. Він вважає, що нагрівання не є нормальним, оскільки при цьому його Айфон 15 Про Макс не був підключений до швидкої зарядки і він не грав на ньому в ігри. Наша редакція вважає, що споживання великої кількості відеоконтенту може призвести до нагрівання майже будь-якого смартфона і Айфон 15 тут не виняток.

Знаменитий у всьому світі аналітик Мін-Чі Куо, відомий своїми точними передбаченнями про майбутні продукти Apple, написав у Medium свою думку про нагрівання iPhone 15 Pro і 15 Pro Max. Він вважає, що проблема має місце бути і що це може вплинути на продажі флагманських “п’ятнашок” у гірший бік (якщо Apple не вирішить цю проблему). Він пише про не зовсім вдалі компроміси в конструкції шасі флагманських п’ятнадцятих Айфонів. Інженери Apple спробували знизити вагу каркаса, зробленого з титану, але при цьому ефективна площа теплового розсіювання також зменшилася. У підсумку iPhone 15 Pro і 15 Pro Max отримали проблему з тепловідведенням.

Мін-Чі Куо припускає, що Apple спробує вирішити проблему перегріву айфонів 15 Про і 15 Про Макс у наступних прошивках iOS 17. На думку Куо компанія Apple може примусово обмежити продуктивність процесора A17 Pro. Тоді він виділятиме менше тепла.

Наша редакція вважає, що в першу добу-другу після розпакування і запуску нового Айфона він може дійсно нагріватися. Багато власників нових айфонів переходять на них зі старих. Під час копіювання даних зі старого Айфона на новий або під час відновлення даних з iCloud смартфон дійсно може нагріватися. Так, наприклад, завантаження даних з iCloud у фоновому режимі відбувається поступово і тривало, а не миттєво. Часто цей процес може затягнутися на добу-другу при значному обсязі даних. Під час переіндексації Айфоном усіх цих даних пристрій також споживає підвищену кількість енергії та може нагріватися. Ми не намагаємося виправдати Apple, проблема є. Але спостерігається вона не у всіх нових власників 15х Айфонів. На думку нашої редакції Apple може випустити рекомендаційний документ, в якому вкаже на необхідність користуватися тільки рідною зарядкою для всіх айфонів 15 або зарядками з потужністю до 27 ват, які можна купити у Apple. І порекомендує не використовувати швидкі зарядки понад цю потужність.

Ми вважаємо, що швидка зарядка хороша для швидкісної підзарядки смартфона. З іншого боку, швидкий заряд літій-іонних акумуляторів (саме такі використовує Apple і більшість інших виробників смартфонів) призводить до їхнього швидкого зносу. Чи треба берегти акумулятор або простіше ставитися до нього як до розхідника і не шкодуючи просто поміняти після просадки? Тут у кожного своя думка. Прогрес не зупинити і тому наша думка – час дорожчий за все і використання швидких зарядок виправдане. Добре, якщо виробники сучасних смартфонів будуть робити знімні акумулятори. Щоб не потрібно було йти в сервіс і розбирати Айфон для заміни акумулятора. Щоб достатньо було купити новий акумулятор у найближчому салоні зв’язку. А після відклацнути стару батарею і прикріпити нову. Щоб це все займало лічені хвилини. Ось тоді ставлення до акумулятора буде як до справжнього розхідника, а швидкі зарядки почнуть застосовуватися повсюдно.

Що стосується iPhone 15 Pro і 15 Pro Max – це перші смартфони, в яких Apple використовує титан. До цього Apple використовувала титан в Apple Watch Ultra, але цей пристрій не споживає багато енергії і тому сильно не нагрівається. А з новим титановим корпусом флагманських айфонів дійсно можуть бути нюанси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.