Топ-5 найкращих смартфонів 2023 року: від найдорожчих до найдоступніших

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

2023 рік наближається до завершення, а ми встигли подивитися на безліч нових моделей цього року. Цього року нас ще чекає кілька новинок, але прийшов час поміркувати і виділити деякі з найкращих на сьогоднішній день. Крім флагманів, як-от iPhone 14 Pro і Samsung Galaxy S23 Ultra, доступних середньобюджетних, як-от OnePlus 11 і Pixel 7a, ми додали кілька справді бюджетних телефонів, щоб забезпечити гарне поєднання варіантів для наших читачів. Рейтинги та таблиці річ дуже суб’єктивна, тому для когось список найкращих буде зовсім іншим. Ми ґрунтувалися на цифрах продажів, рейтингах в офіційних джерелах і думці користувачів пристроїв, складаючи наш список.

Реклама

1 місце – Apple iPhone 14 Pro

Вибрати iPhone 14 Pro було дуже непросто, тому що у нього дуже багато гідних суперників. Особисто я б вибрав один із флагманів на базі Android за їхні чудові камери і кастомізацію, або більший iPhone 14 Pro Max за приголомшливий час автономної роботи. Але цей список складено для простих користувачів, а не техногіків, і я дійсно вважаю, що iPhone 14 Pro – найкращий телефон для більшості людей, оскільки пропонує найкраще поєднання продуктивності та якості.

Компанія Apple удосконалила iPhone Pro більшою мірою, ніж у попередні роки: замість фізичного вирізу в екрані з’явився виріз, який був названий “динамічним островом”. Він створює ілюзію, що може змінювати форму і розмір залежно від дій користувача. Основна камера отримала оновлення до 48-Мп, яка використовує біннінг пікселів для отримання більшої кількості світла і деталей, однак камера, як і раніше, схильна до переекспонування за яскравого освітлення. Сенсор також збільшився в розмірах для основної та надширококутної камер, тож камери дійсно стали кращими. Стабілізація відео, як і раніше, залишається найкращою у своєму класі.

У смартфоні встановлено новий процесор Apple A16 Bionic, який на сьогоднішній день є найпотужнішим процесором у мобільній техніці, до того ж він дуже енергоефективний. Телефон може працювати протягом усього 12-13 годинного дня при інтенсивному використанні із запасом енергії. Усе це разом узяте робить iPhone 14 Pro одним із найдосконаліших і найкращих телефонів, які ви можете купити. Звичайно, якщо ви є шанувальником Android, я рекомендую вам звернути увагу на інші варіанти, представлені нижче.

2 місце – OnePlus 11

Цей пристрій призначений для тих, хто уважно стежить за ринком смартфонів і хоче отримати телефон з оптимальним поєднанням технічних характеристик, функцій і вартості. Так, дехто може заперечити, що ми називаємо телефон вартістю 35 000 гривень “доступним”, але OnePlus 11 здебільшого має вигляд, відчувається і поводиться як набагато дорожчий пристрій. OnePlus 11 пропонує дисплей з частотою 120 Гц, систему камер з трьома об’єктивами і процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Можливо, він і не найдоступніший, але однозначно вартий своїх грошей.

OnePlus 11 має справді преміальний вигляд, а модуль камери, виготовлений з нержавіючої сталі, органічно вписується в алюмінієві напрямні. Його OLED-екран LTPO 3.0 з частотою 120 Гц чудовий і енергоефективний, програмне забезпечення працює як ніколи швидко, а потрійна система камер напрочуд хороша, з точними кольорами і шикарною деталізацією. Основна камера з роздільною здатністю 50 Мп відмінно справляється зі своїми завданнями на тлі конкурентів, ніж навіть новітній iPhone. Об’єктив з 2-кратним оптичним зумом не найдовгофокусніший, як у деяких інших телефонах, але оснащений відносно великою для телевіка матрицею розміром 1/1,56 дюйма, що забезпечує пристойне боке під час зйомки портретів і хорошу світлосилу.

Процесор Snapdragon 8 Gen 2 з фірмовою системою охолодження справді блищить, зберігаючи телефон холодним навіть під час виконання інтенсивних завдань. Насправді, головна причина, через яку я віддав друге місце OnePlus 11, а не Google Pixel 7, полягає в тому, що Snapdragon 8 Gen 2 набагато продуктивніший, ніж Tensor G2, до того ж у OnePlus 11 кращий дисплей.

3 місце – Google Pixel 7a

Pixel 7 від Google був названий найкращим вибором за вартістю або найкращим “майже флагманським” телефоном багатьма авторитетними сайтами цього року. Однак поява Pixel 7a змінила ситуацію, адже тепер це найкращий вибір за свої гроші, оскільки пропонує майже аналогічні можливості дешевше на 7-10 тисяч.

Pixel 7a пропонує найкраще співвідношення ціни та якості, оскільки оснащений тим самим флагманським залізом, що й Pixel 7, з кількома помітними змінами. Pixel 7a оснащений процесором Tensor G2, що і звичайний Pixel 7, дисплеєм з частотою 90 Гц, на відміну від 60-герцової панелі, яка була у його попередника Pixel 6a. Pixel 7a поставляється з тим же програмним забезпеченням Android 13 і отримає таку ж кількість оновлень, як і Pixel 7.

Камери Pixel 7a трохи відрізняються, але порівняно зі звичайним Pixel 7 вони не сильно гірші. Час автономної роботи та інші характеристики також практично однакові, тож вибір очевидний.

4 місце – Samsung Galaxy A54 5G

Samsung Galaxy A54 став значним поліпшенням порівняно з попередніми моделями серії A. Замість пластикової панелі ви отримуєте преміальні матеріали і справжнє скло Gorilla Glass на обох сторонах, хоча рамка, як і раніше, пластикова. За 15 000 гривень ви отримуєте чудовий OLED-дисплей з частотою 120 Гц і одну з найкращих камер у класі як для любителів фотографії, так і відео.

Полум’яним мотором у телефоні служить Exynos 1380 від Samsung, який на відміну від провального Exynos 1280 минулого року, став дійсно гідним чипом середнього класу і напрочуд добре справляється з важкими завданнями, водночас залишаючись абсолютно холодним. Він також підтримує розширення внутрішньої пам’яті за рахунок карт micro-SD, що є рідкістю для телефонів цього класу. Захист IP67 і стереодинаміки доповнюють відмінний набір характеристик, які не так часто побачиш у середньому ціновому діапазоні. На жаль, бездротова зарядка відсутня, що могло б зробити цей телефон дійсно непереможним у своїй категорії.

У його основного конкурента Pixel 7a краща основна камера і флагманський процесор, здатний на багато що, але в A54 набагато кращий екран і більший час автономної роботи завдяки акумулятору ємністю 5 000 мАг, тому якщо ви хочете купити чудовий смартфон менш ніж за 15 000 гривень, придивіться до цього варіанту.

5 місце – Samsung Galaxy A14 5G

Конкуренція серед бюджетних телефонів загострюється, оскільки дедалі більше виробників виявляють інтерес до цього напрямку. Galaxy M14 5G від Samsung – одна з останніх пропозицій у цій галузі, а за 200 доларів він не залишає приводів для невдоволення. Це не найпотужніший або багатофункціональний телефон у своєму ціновому діапазоні, але в ньому дуже збалансовано все, щоб забезпечити надійну роботу та стати хорошим бюджетним телефоном за ці гроші.

Galaxy M14 5G оснащений 6,6-дюймовим IPS дисплеєм FHD+ з підтримкою частоти оновлення 90 Гц. Він працює на базі нового процесора Samsung Exynos 1330, який відмінно справляється з будь-якими завданнями. Він також оснащений акумулятором ємністю 6 000 мАг, якого вистачить як мінімум на два дні активної роботи від одного заряду.

Galaxy M14 5G оснащений потрійною камерою на задній панелі, з основним модулем 50 Мп, який забезпечує відмінну якість фото і відео для пристрою цього класу. Загалом у Samsung вийшов хороший бюджетний телефон, який прослужить вам довгі роки, завдяки чудовій підтримці і збалансованому залізу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: