Смартфони

В iPhone 16 з’явиться додаткова ємнісна кнопка

Share

Очікується, що лінійка iPhone 16 отримає додаткову ємнісну кнопку, що отримала внутрішню назву Capture Button. Кнопка, що отримала кодову назву Project Nova, найімовірніше, стане однією з основних переваг лінійки iPhone 16, якщо тільки пройде етап початкового тестування. Вона буде розташована на тій самій стороні, що і кнопка живлення, тільки трохи нижче – там, де в пізніших моделях iPhone розташований виріз mmWave. Зараз виріз mmWave перенесено на протилежний бік, під кнопки регулювання гучності. Наразі невідомо, для чого буде використовуватися нова ємнісна кнопка.

Очікується, що Capture Button буде не звичайною механічною, а ємнісною кнопкою. Такі кнопки, на відміну від механічних, не рухаються під час натискання. Замість цього кнопка розпізнає тиск і дотик, забезпечуючи тактильний зворотний зв’язок завдяки використанню тактильних датчиків. Очікується, що ці кнопки працюватимуть аналогічно кнопці Home на iPhone SE, яка імітує натискання фізичної кнопки завдяки вбудованому Taptic Engine. За даними джерел, ємнісні кнопки будуть оснащені датчиками сили. Вони визначають прикладену силу і перетворюють її величину в електричні сигнали.

На початку розробки iPhone 15 Pro компанія Apple експериментувала з ємнісними кнопками на iPhone в рамках проєкту Bongo, який згодом було скасовано. Модуль Bongo, на відміну від Capture Button, складався з ємнісних кнопок живлення і регулювання гучності та не передбачав жодних додаткових елементів. За відомостями порталу MacRumors, модуль Bongo було закрито ще на етапі розробки проєкту після незадовільних результатів тестування і значної кількості апаратних проблем.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від Bongo, Capture Button дебютує у всій лінійці iPhone 16, включно з базовими моделями iPhone 16 і 16 Plus. Однак варто зазначити, що Apple також створила апаратну конфігурацію без нової кнопки, можливо, як запасний варіант на випадок продовження апаратних помилок. Capture Button з’явиться як у пристроях з підтримкою тільки eSIM, так і в пристроях з підтримкою фізичних слотів для SIM-карт.

Крім кнопки Capture Button і оновленої кнопки дії, базова модель iPhone 16, як очікується, буде оснащена оновленим модулем камери з вертикальним розташуванням, як у iPhone 12. У Pro-моделях також очікується збільшення розміру екрана – з 6,1″ і 6,7″ до 6,3″ і 6,9″ відповідно.

Важливо враховувати, що представлена інформація є передвиробничою.

Лінійка iPhone 16, як і раніше, перебуває на ранніх стадіях розробки, і її дизайн ще не завершений. Тому завжди є ймовірність того, що нова Capture Button не з’явиться на кінцевому продукті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Перші зображення розкладачки Honor Magic V Flip потрапили в мережу

    Авторитетний китайський інсайдер під ніком Digital Chat Station поділився у соцмережі Weibo першими зображеннями майбутнього…

    21.05.2024

    Dell представила безшумну мишу яка коштує 1500 гривень

    Компанія Dell представила свою тиху мишу Silent Mouse MS355. Її конструкція дозволить користувачеві не відволікатися…

    21.05.2024

    Microsoft представляє Surface Pro 11 з процесорами Snapdragon та OLED-дисплеємж

    Компанія Microsoft анонсувала випуск Surface Pro 11 - першого пристрою в цій серії, що працює…

    21.05.2024

    iPhone 16 Pro Max буде оснащений новими ширококутними та ультраширококутними камерами

    iPhone 16 Pro Max зможе похвалитися більшим сенсором основної камери, а обидві моделі iPhone 16…

    21.05.2024

    Як користуватися смартфоном Samsung Galaxy щоб він завжди працював

    Рівень налаштування One UI Samsung забезпечує багатий та зручний інтерфейс для користувачів Android на пристроях…

    21.05.2024

    Витік нової моделі Sony Xperia Pro-C: що на нас чекає у 2024 році

    В останні дні чутки про нові моделі смартфонів Sony не вщухають. Спочатку в мережу потрапили…

    21.05.2024