В iPhone 16 з’явиться додаткова ємнісна кнопка

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що лінійка iPhone 16 отримає додаткову ємнісну кнопку, що отримала внутрішню назву Capture Button. Кнопка, що отримала кодову назву Project Nova, найімовірніше, стане однією з основних переваг лінійки iPhone 16, якщо тільки пройде етап початкового тестування. Вона буде розташована на тій самій стороні, що і кнопка живлення, тільки трохи нижче – там, де в пізніших моделях iPhone розташований виріз mmWave. Зараз виріз mmWave перенесено на протилежний бік, під кнопки регулювання гучності. Наразі невідомо, для чого буде використовуватися нова ємнісна кнопка.

Очікується, що Capture Button буде не звичайною механічною, а ємнісною кнопкою. Такі кнопки, на відміну від механічних, не рухаються під час натискання. Замість цього кнопка розпізнає тиск і дотик, забезпечуючи тактильний зворотний зв’язок завдяки використанню тактильних датчиків. Очікується, що ці кнопки працюватимуть аналогічно кнопці Home на iPhone SE, яка імітує натискання фізичної кнопки завдяки вбудованому Taptic Engine. За даними джерел, ємнісні кнопки будуть оснащені датчиками сили. Вони визначають прикладену силу і перетворюють її величину в електричні сигнали.

На початку розробки iPhone 15 Pro компанія Apple експериментувала з ємнісними кнопками на iPhone в рамках проєкту Bongo, який згодом було скасовано. Модуль Bongo, на відміну від Capture Button, складався з ємнісних кнопок живлення і регулювання гучності та не передбачав жодних додаткових елементів. За відомостями порталу MacRumors, модуль Bongo було закрито ще на етапі розробки проєкту після незадовільних результатів тестування і значної кількості апаратних проблем.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від Bongo, Capture Button дебютує у всій лінійці iPhone 16, включно з базовими моделями iPhone 16 і 16 Plus. Однак варто зазначити, що Apple також створила апаратну конфігурацію без нової кнопки, можливо, як запасний варіант на випадок продовження апаратних помилок. Capture Button з’явиться як у пристроях з підтримкою тільки eSIM, так і в пристроях з підтримкою фізичних слотів для SIM-карт.

Крім кнопки Capture Button і оновленої кнопки дії, базова модель iPhone 16, як очікується, буде оснащена оновленим модулем камери з вертикальним розташуванням, як у iPhone 12. У Pro-моделях також очікується збільшення розміру екрана – з 6,1″ і 6,7″ до 6,3″ і 6,9″ відповідно.

Важливо враховувати, що представлена інформація є передвиробничою.

Лінійка iPhone 16, як і раніше, перебуває на ранніх стадіях розробки, і її дизайн ще не завершений. Тому завжди є ймовірність того, що нова Capture Button не з’явиться на кінцевому продукті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.