Користувачі заявляють, що iOS 17 скидає налаштування конфіденційності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після оновлення до релізної версії iOS 17 деякі користувачі iPhone зіткнулися з тим, що наявні налаштування конфіденційності змінюються без дозволу. Компанія Apple заявила, що вивчає ці повідомлення.

Пара iOS-розробників, які захоплюються дослідженнями в галузі безпеки, виявила, що у деяких користувачів, у яких у “Налаштуваннях” відключено опції “Значущі місця розташування” і “Аналітика iPhone”, після оновлення до iOS 17 автоматично вмикаються ці опції, причому без попередження і дозволу.

Компанія Apple підтвердила виданню 9to5Mac, що під час оновлення до iOS 17 ці параметри не повинні змінюватися. Компанія заявила, що розслідує цю проблему, і підтвердила свою прихильність принципам конфіденційності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливо зазначити, що, хоча це і викликає занепокоєння, багато, якщо не переважна більшість, користувачів iPhone після оновлення до останньої версії операційної системи залишаються незачепленими проблемою і не помічають ніякої незвичайної активності.

Обидві опції можна знайти в “Параметри” -> “Приватність і безпека” -> “Служби геолокації” -> “Системні сервіси” (остання опція знизу). Якщо турбуєтеся про свою конфіденційність, краще перевірити ці налаштування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.