Смартфони

Samsung Galaxy S23 Ultra проти iPhone 15 Pro Max – порівняння камер

Share
Час читання: 3 хв.

Був час, коли поновлення камери, які Apple представляла з кожною новою ітерацією iPhone, знищували конкурентів. Це стало свого роду стереотипом небезпідставно, що у Android телефонів погані камери і що якщо ви хочете отримати хороші враження від мобільної фотографії, вам потрібно купити iPhone.

Однак це вже давно не так. Android девайси загалом потужно прокачали можливості своїх камер. Google проробив велику роботу на рівні програмного забезпечення, і навіть на бюджетних версіях пікселів показує високий рівень фото. Samsung, зокрема, лідирує завдяки своїм передовим технологіям обробки зображень із датчиком великих дозволів. Це також сьогодні лідер галузі в галузі технологій оптичного зуму для смартфонів.

За останні роки Samsung вдалося зробити великий стрибок у фото та відео. І зрозуміло, зараз багатьом цікаво дізнатися, як новий iPhone 15 Pro Max виглядає на тлі Galaxy S23 Ultra, флагмана Samsung з найкращими камерами. Пристрою вже шість місяців, і в січні його замінить Galaxy S24 Ultra, але, можливо, на даний момент це єдиний конкурент камери iPhone 15 Pro Max.

Насправді Apple мала шанс зрівнятися або перевершити технологію оптичного зуму за допомогою iPhone 15 Pro Max, але компанія вирішила не вплутуватися в перископічні технології, застосувавши конструкцію лінзи з тетрапризмою (яка переломлює світло чотири рази). А це означає, що далекобійний зум, як і раніше, недосяжний для Apple. І з iPhone 16 Pro наступного року це також навряд чи зміниться.

На даний момент, ембарго Apple на огляди впало і почали з’являтися перші рецензії та тести від блогерів та журналістів. Як показує ці тести , різниця між камерами iPhone 15 Pro Max і Galaxy S23 Ultra у кращому разі незначна, причому останній на деяких кадрах показує навіть кращі результати в порівнянні з останнім топовим iPhone. Принаймні на мій смак. Якщо ви вважаєте інакше, це нормально.

Зрозуміло, що нічний режим на цих пристроях навмисно робить яскравіші сцени, щоб поліпшити видимість. Але якщо це зробити погано, отримані зображення виглядатимуть неприродно. Galaxy S23 Ultra добре зберігає природну насиченість кольорів. Кольори не здаються блідими і немає надмірного висвітлення сцени.

iPhone 15 Pro Max в нічному режимі, здається трохи перестарається з насиченістю і, часом результати починають виглядати неприродно.

Це все дає припущення про те, що майбутній Galaxy S24 Ultra майже напевно перевершить iPhone наступного року, принаймні в нічному режимі.

Але в цілому, ви не можете вже сказати що той чи інший смартфон на голову вище іншого і за великим рахунком це всі питання смаку, комусь подобається насиченішим, а комусь природніше. І загалом неймовірно, як брендам вдалося скоротити розрив як зображення. Оскільки основні кроки вже зроблено, це означає, що в майбутніх ітераціях буде все менше великих змін. Можливо, настала ера поступового зростання, оскільки те саме стосується продуктивності чіпсету та інших компонентів.

Споживачі вже звикли до часів, коли кожна нова модель приносила значні покращення у продуктивності та якості камери. Багато чого з цього вже раціоналізовано, і тепер акцент все більше зміщується на оптимізацію та додаткові вигоди.

Здається, для Samsung це працює. Їх пристрої оптимізовані краще, ніж будь-коли раніше. Вони подолали вади, які переслідували їх роками.

Відсутність значних оновлень може зрештою зробити щорічний цикл оновлень трохи нудним для фанатів. Саме така атмосфера була присутня на заході iPhone цього року. Принаймні, Samsung та інші бренди щороку можуть ще трохи струшувати ситуацію своїми складними телефонами. Однак, коли через кілька років навіть вони не зможуть викликати такий самий ажіотаж, можливо, настане час розглянути нові форм-фактори.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Оновлений iPad 11: Чого очікувати від бюджетної моделі Apple

    Apple працює над оновленням бюджетного ‌iPad‌, який не отримував змін із 2022 року. Оскільки це…

    27.09.2024

    Apple відмовиться від впровадження функцій ШІ на території ЄС через нове законодавство

    Компанія Apple розглядає можливість не запускати свої нові функції на базі штучного інтелекту, відомі як…

    27.09.2024

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024

    iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

    Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що…

    26.09.2024