Власники смартфонів на Android зіткнулися з шокуючим неприємним обмеженням

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

На всіх фірмових телефонах компанії є фірмовий магазин додатків GetApps, звідки користувачі мають змогу завантажувати різноманітні програми та ігри на власний розсуд, роблячи це як безкоштовно, так і за гроші. Однак на телефонах, що продаються за межами Китаю, також доступний магазин Google Play, звідки всі і кожен мають можливість завантажувати будь-яке програмне забезпечення на свій розсуд, роблячи це без зайвих труднощів. Проте, вже незабаром така можливість може повною мірою зникнути, оскільки китайська корпорація Xiaomi ввела лякаючу заборону на всіх своїх смартфонах, однак зачіпає вона поки що тільки деяких користувачів. Річ у тім, що фірмове антивірусне ПЗ, вбудоване в прошивку MIUI, почало блокувати і всіляко заважати встановленню практично будь-яких програм з Google Play.

Реклама

Власники телефонів Xiaomi, Redmi і Poco з різних країн світу почали скаржитися на те, що фірмове антивірусне програмне забезпечення, вбудоване в операційну систему мобільних пристроїв, “лається” на встановлення застосунків з Google Play, причому навіть якщо це офіційні додатки від самої Xiaomi. Користувачів всіляко переконують відмовитися від встановлення, оскільки такі дії можуть бути небезпечними. По суті, антивірус у телефонах компанії знаходить віруси та інший шкідливий вміст у практично будь-яких програмах з Google Play, тому під час кожного встановлення будь-якого ПЗ доводиться додатково видавати дозвіл на встановлення. Навіщо китайська корпорація впровадила таке нововведення – невідомо, проте користувачі на профільних ресурсах і форумах висловлюють побоювання, що такий крок може стати першим на шляху до ізоляції від будь-яких інших джерел додатків.

Компанія Xiaomi володіє всіма необхідними ресурсами для того, щоб заборонити користувачам своїх фірмових мобільних пристроїв встановлювати на такі програми та ігри звідки-небудь, крім фірмового магазину GetApps. На це вказує той факт, що ось уже як кілька місяців антивірус у прошивці MIUI спрацьовує на деякі незалежні популярні додатки, які доступні для завантаження з офіційного сайту розробників. До таких програм належать, наприклад, Telegram і WhatsApp, як втім і багато інших. Не виключено, що подібними діями китайський бренд хоче знизити свою залежність від Google, оскільки ця компанія в будь-який момент може позбавити китайського виробника електроніки акредитації і, як наслідок, розірвати всі ділові відносини. Приводом для цього можуть послужити санкції, які, наприклад, діють щодо Huawei і ZTE.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ