Топ-5 функцій, які варто спробувати насамперед після встановлення iOS 17

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple випустила довгоочікувану прошивку для сумісних iPhone. Вона дасть змогу освіжити відчуття від використання свого смартфона, навіть не купуючи новий.

Про всі нововведення iOS 17 ми розповідали ось тут, а про те, як правильно оновитися на неї в Росії – ось тут.

Але що, якщо iOS 17 ви вже встановили, і розгубилися, де шукати нові фічі? Ось список того, що варто спробувати насамперед.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Режим очікування

Раніше ми докладно розповідали про нього ось тут. Якщо коротко: новий режим відображає корисну інфомацію, поки iPhone перебуває на зарядці. Не має значення, чи використовуєте ви дротову, бездротову зарядку або ж MagSafe – фіча працює в будь-якому разі.

Щоб спробувати “режим очікування”, просто під’єднайте ваш iPhone до зарядки і переверніть у горизонтальний режим. Віджети можна налаштувати: гортайте екрани свайпами і вибирайте те, що більше подобається, або ж утримуйте палець на віджеті, щоб його змінити.

Інтерактивні віджети

В iOS 17 віджети робочого столу стали інтерактивними. Це означає, що ви можете взаємодіяти з ними, не відкриваючи додаток.

Буде потрібен час, щоб сторонні розробники доопрацювали свої утиліти і додали інтерактивність. А поки можна спробувати нативні віджети: додайте на хоумскрін віджет “Нагадувань”, “Фото” або таймера.

Постер контакту

Ще один спосіб відчути новий експірієнс на старому iPhone – налаштувати картку контакту, перетворивши її на постер. Відкрийте “Контакти”, виберіть “Моя картка” → “Змінити”.

Далі ви можете вибрати своє фото, яке відображатиметься в інших користувачів iPhone з iOS 17 і новіше. Замість фотографії дозволяється вибрати емодзі, Memoji або ініціали. А ще можна зробити кілька заготовок постерів і перемикатися між ними за настроєм. Докладніше – тут.

Профілі Safari

Тепер нативний браузер Apple дає змогу розділити роботу, розваги, особисті та сімейні справи тощо. Для цього потрібно створити профіль.

Відкрийте “Налаштування” → Safari і натисніть пункт “Новий профіль”. Для профілю можна вибрати назву, іконку та кольорове оформлення. Детальніше про тонкощі налаштування профілів можна дізнатися ось тут.

Поділіться паролями

В iOS 17 нарешті з’явився простий і безпечний спосіб поділитися своїми паролями зі “Зв’язки ключів” з рідними, колегами або друзями. Буває, що ви користуєтеся якимись акаунтами спільно з іншими людьми, або ж вам тимчасово потрібно надати доступ колезі – у цих ситуаціях нова фіча буде дуже доречною.

Щоб безпечно поділитися паролями, відкрийте “Налаштування” → “Паролі” та натисніть “+” → “Нова спільна група”. Дотримуйтесь підказок системи та оберіть акаунти, якими хочете поділитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.