Названо функцію iPhone 15 Pro яка сподобається всім користувачам Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з небагатьох апаратних змін, які Apple представила у своїх iPhone 15 Pro і Pro Max, є нова кнопка дії, що замінює фізичний перемикач безшумного режиму. Як випливає з усіх витоків, частина з яких навмисно виходила від самої Apple, ця нова кнопка замінює перемикач з однією єдиною функцією на цілий розсип можливостей. І, незважаючи на деяку заздрість до нього, я не можу не думати, що його поява – фантастична новина для користувачів Android. Чому? Наслідування – найкраща форма лестощів, і всі ми знаємо, до чого це призведе.

Додаткова кнопка на телефоні

Як і багато інших функцій, представлених Apple, ідея кнопки дії не нова. Деякі телефони Android вже багато років мають схожу клавішу. Зокрема, ASUS Zenfone 10 вмикає функцію Smart Key на кнопці живлення і дає змогу призначати будь-яку дію як на подвійне, так і на довге натискання. Тим часом у Sony Xperia Pro-I є спеціальна клавіша швидкого доступу, яка відкриває будь-який додаток. На деяких телефонах Nokia також була кнопка “Асистент”, яку можна було перепризначити за допомогою стороннього додатка для виконання будь-яких дій. І багато інших телефонів Android експериментували з додатковими кнопками, перш ніж відступити і повернутися до того, до чого ми звикли.

Хоча Apple – не перший бренд, який придумав кнопку, що налаштовується, я не маю ілюзій, що вона увійде до книг з історії смартфонів як компанія, що їх популяризувала. Apple не вносить легковажних змін в апаратне або програмне забезпечення. Тому я впевнений, що перехід від фізичного перемикача до налаштовуваної кнопки збережеться надовго і перемикача ми більше не побачимо. А завдяки можливості налаштувати його на відкриття будь-якого шорткату Apple дає нам змогу робити практично що завгодно. Це нечуване послаблення від компанії, у якої все розкладено по поличках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У яких телефонів є кнопка, як у iPhone 15 Pro

Як і у випадку з віджетами, екранами блокування, що налаштовуються, режимом очікування та багатьма іншими функціями, тут є деяке копіювання, але виконання типове в стилі Apple. Це просто, і це надовго.

Натхнення – це вулиця з двостороннім рухом. OnePlus, зокрема, реалізувала безшумний перемикач у стилі iPhone для вимкнення сповіщень. Тепер OPPO вирішила теж ступити на цей шлях. Google і Samsung взяли ідею подвійного тапа по задній панелі iPhone і додали її у свої лінійки Pixel і Galaxy. Коли будь-яка функція – незалежно від того, наскільки вона нова чи стара – з’являється на iPhone, вона може набагато швидше поширитися на іншу частину мобільного світу, ніж після аналогічного кроку будь-якого іншого виробника.

Найзручніша функція телефону

Будемо сподіватися, що наслідування і лестощі знову привернуть увагу користувачів Android, і ми побачимо, як дедалі більше брендів додають кнопки швидкого доступу, які можна налаштувати. Найкращі телефони Android в наші дні можуть багато чого, і кожен використовує свої можливості по-своєму. Я люблю фотографувати, постійні користувачі громадського транспорту часто вмикають музику і подкасти, а комусь важливіші робочі функції і запуск додатків. Усім підійде ця універсальна кнопка, адже це набагато краще, ніж ярлик на екрані блокування або й зовсім окремий пункт у застосунку.

Найкращий спосіб керування телефоном

А ще краще те, що виробники Android-смартфонів могли б піти далі з кнопкою швидкого доступу, як це вже зробила ASUS. Призначте різні дії для одиночного натискання, подвійного натискання та натискання й утримання. Потрійне натискання? Чому б і ні! А навіть якщо й ні, я впевнений, що завжди знайдеться сторонній застосунок, що дає змогу це налаштувати.

Сенсорний екран – це зручно, але якщо стара добра кнопка може розв’язати всі проблеми і зробити світ зручнішим, то чому б не зробити це? Дайте мені клавішу, яку можна відчути і натиснути, навіть коли я дістаю телефон, а то й зовсім не роблячи цього, і цей телефон одразу потрапить до мого шорт-листа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.