Смартфони

Камера iPhone 15 Pro Max із 5-кратним зумом і близько не стоїть поруч із 10-кратним зумом Galaxy S23 Ultra

Share
Час читання: 3 хв.

Samsung є королем камер для смартфонів, особливо коли справа стосується зуму. Флагманські телефони компанії серії Galaxy S використовують камеру з 10-кратним оптичним зумом, починаючи з Galaxy S21 Ultra, і протягом багатьох років Samsung удосконалює її характеристики. Можна з упевненістю сказати, що Galaxy S23 Ultra на даний момент має найкращу зум-камеру на будь-якому смартфоні.

Вчора ввечері Apple представила свій перший iPhone з портом USB Type-C. Крім нового порту і швидшого процесора, найбільшою темою для розмов в iPhone 15 Pro Max є його камера з п’ятикратним зумом. Apple наближається до Samsung, але ми думаємо, що вона все ще далеко.

 

iPhone 15 Pro Max, новітній флагманський телефон Apple (і найдорожчий телефон на даний момент), оснащений 12-мегапіксельним телеоб’єктивом у поєднанні з об’єктивом з 5-кратним оптичним зумом. На відміну від зум-об’єктива в стилі перископа Galaxy S23 Ultra (який заломлює світло один раз) і сенсора камери на 10 МП (розташованого перпендикулярно до корпусу телефону), в iPhone 15 Pro Max використовується лінза з тетрапризмою (яка заломлює світло в чотири рази) і традиційно розташований датчик камери.

Це хитрий трюк, який, ймовірно, обходить різні патенти Samsung і Samsung Electro-Mechanics. Однак його можливості не такі хороші, як у телеоб’єктивів на останніх флагманських телефонах Samsung, таких як Galaxy S22 Ultra і Galaxy S23 Ultra.

Хоча конструкція камери Apple з далекобійним зумом здається більш компактною, ніж у Samsung, її радіус дії обмежений лише 5-кратним оптичним зумом, тоді як Galaxy S23 Ultra може досягати 10-кратного оптичного зуму. В Apple, як правило, справді хороші алгоритми обробки зображень, але навіть з її новим телеоб’єктивом з 5-кратним збільшенням вона, ймовірно, не зможе знімати збільшені зображення так само добре, як це робить Samsung, оскільки iPhone 15 Pro Max використовує тільки 12-мегапіксельний сенсор.

У Galaxy S23 Ultra компанія Samsung удосконалила алгоритми обробки зображень за допомогою штучного інтелекту. Збільшені зображення, зняті за допомогою Galaxy S23 Ultra, виглядають добре навіть при 30-кратному цифровому збільшенні. Apple, ймовірно, може наблизитися до результатів 10-кратного масштабування Samsung, але за рівнів масштабування, вищих за 10-кратне, у компанії немає жодних шансів. Можливо, найближчими роками Apple використовуватиме сенсор із вищою роздільною здатністю, але, знаючи Apple, вона робитиме це повільно.

Це хороша новина для Samsung, оскільки наступного року у неї є шанс поліпшити свою телеоб’єктивну камеру за допомогою Galaxy S24 Ultra і збільшити свою перевагу над Apple. З чуток, компанія оновить свою телеоб’єктив до 50-мегапіксельної матриці з 3-кратним оптичним зумом, що теоретично призведе до отримання різкіших і детальніших зображень у діапазоні 3-10-кратного збільшення.

В ідеалі Samsung слід розглянути можливість використання об’єктива з безперервним оптичним зумом у своїх майбутніх флагманських смартфонах. Вони працюють як справжні телеоб’єктиви, що використовуються в дзеркальних камерах. Однак перехід на більший сенсор із вищою роздільною здатністю для телеоб’єктива з об’єктивом із 10-кратним оптичним зумом стане хорошим кроком уперед на наступний рік.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • Король камер? Це хто сказав? Ха-ха. Ви би якійсь рейтинги навели камер, чи що, наприклад, від DxOmark, але стоп, там професіонали поставили його на 15те місце, навіть після Pixel 7 (не Pro). В мене було 2 самсунги, камери на них не відображають реальних кольорів, така собі мальовнича сказка. Для мене одним із лідерів мабуть є Pixel Pro, і Iphone, самсунг до них недотягує, а про зашквар з зумом і Луною взагалі мовчу.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024