Камера iPhone 15 Pro Max із 5-кратним зумом і близько не стоїть поруч із 10-кратним зумом Galaxy S23 Ultra

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Samsung є королем камер для смартфонів, особливо коли справа стосується зуму. Флагманські телефони компанії серії Galaxy S використовують камеру з 10-кратним оптичним зумом, починаючи з Galaxy S21 Ultra, і протягом багатьох років Samsung удосконалює її характеристики. Можна з упевненістю сказати, що Galaxy S23 Ultra на даний момент має найкращу зум-камеру на будь-якому смартфоні.

Реклама

Вчора ввечері Apple представила свій перший iPhone з портом USB Type-C. Крім нового порту і швидшого процесора, найбільшою темою для розмов в iPhone 15 Pro Max є його камера з п’ятикратним зумом. Apple наближається до Samsung, але ми думаємо, що вона все ще далеко.

 

iPhone 15 Pro Max, новітній флагманський телефон Apple (і найдорожчий телефон на даний момент), оснащений 12-мегапіксельним телеоб’єктивом у поєднанні з об’єктивом з 5-кратним оптичним зумом. На відміну від зум-об’єктива в стилі перископа Galaxy S23 Ultra (який заломлює світло один раз) і сенсора камери на 10 МП (розташованого перпендикулярно до корпусу телефону), в iPhone 15 Pro Max використовується лінза з тетрапризмою (яка заломлює світло в чотири рази) і традиційно розташований датчик камери.

Це хитрий трюк, який, ймовірно, обходить різні патенти Samsung і Samsung Electro-Mechanics. Однак його можливості не такі хороші, як у телеоб’єктивів на останніх флагманських телефонах Samsung, таких як Galaxy S22 Ultra і Galaxy S23 Ultra.

Хоча конструкція камери Apple з далекобійним зумом здається більш компактною, ніж у Samsung, її радіус дії обмежений лише 5-кратним оптичним зумом, тоді як Galaxy S23 Ultra може досягати 10-кратного оптичного зуму. В Apple, як правило, справді хороші алгоритми обробки зображень, але навіть з її новим телеоб’єктивом з 5-кратним збільшенням вона, ймовірно, не зможе знімати збільшені зображення так само добре, як це робить Samsung, оскільки iPhone 15 Pro Max використовує тільки 12-мегапіксельний сенсор.

У Galaxy S23 Ultra компанія Samsung удосконалила алгоритми обробки зображень за допомогою штучного інтелекту. Збільшені зображення, зняті за допомогою Galaxy S23 Ultra, виглядають добре навіть при 30-кратному цифровому збільшенні. Apple, ймовірно, може наблизитися до результатів 10-кратного масштабування Samsung, але за рівнів масштабування, вищих за 10-кратне, у компанії немає жодних шансів. Можливо, найближчими роками Apple використовуватиме сенсор із вищою роздільною здатністю, але, знаючи Apple, вона робитиме це повільно.

Це хороша новина для Samsung, оскільки наступного року у неї є шанс поліпшити свою телеоб’єктивну камеру за допомогою Galaxy S24 Ultra і збільшити свою перевагу над Apple. З чуток, компанія оновить свою телеоб’єктив до 50-мегапіксельної матриці з 3-кратним оптичним зумом, що теоретично призведе до отримання різкіших і детальніших зображень у діапазоні 3-10-кратного збільшення.

В ідеалі Samsung слід розглянути можливість використання об’єктива з безперервним оптичним зумом у своїх майбутніх флагманських смартфонах. Вони працюють як справжні телеоб’єктиви, що використовуються в дзеркальних камерах. Однак перехід на більший сенсор із вищою роздільною здатністю для телеоб’єктива з об’єктивом із 10-кратним оптичним зумом стане хорошим кроком уперед на наступний рік.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ