Apple A17 Pro – новий чип для топових смартфонів Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній презентації компанія Apple представила кілька новинок, зокрема дві топові моделі смартфонів, в яких використовується процесор Apple A17 Pro. Він виконаний за найбільш досконалими на даний момент технологіями і перевершує всі попередні мобільні чіпи Apple.

Apple A17 Pro зібраний за 3-нанометровим техпроцесом і складається з 19 мільярдів транзисторів, які відповідають за обробку і зберігання даних. У центральному процесорі два високопродуктивних ядра, які на 10% продуктивніші за ядра в процесорі попереднього покоління, і чотири енергоефективні ядра, які споживають утричі менше енергії за умови збереження тієї самої продуктивності, як порівняти з Apple A16 Bionic.

Чип також містить 16-ядерний співпроцесор Neural Engine, що відповідає зокрема за роботу штучного інтелекту безпосередньо на пристрої. Він здатний виконувати до 35 трильйонів операцій на секунду і підтримує машинне навчання, що дає змогу зберігати персоналізовані дані не в хмарі, а на самому пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окрема мікросхема в Apple A17 Pro відповідає за роботу з USB Type-C, забезпечуючи передачу даних зі швидкістю до 10 гігабіт на секунду за стандартом USB 3, що в 20 разів вище, ніж у USB 2.0.

В Apple A17 Pro також застосовується значно модернізований відеочіп. Він містить 6 ядер, що обробляють графіку з 20-відсотковим приростом швидкості і підтримують технологію трасування променів на апаратному рівні. Завдяки цьому графіка в іграх якісніша, що уможливить появу на iOS таких ігор, як Resident Evil 4 and Resident Evil Village і The Division Resurgence в найближчі місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.